Κοντά στην ένταξη των πρώτων έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πολύ κοντά στην ένταξη των πρώτων έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ο Δήμος Μετεώρων.

Πρόκειται για τα έργα που αφορούν στην Πρόσκληση ΑΤ.03 και πιο συγκεκριμένα στο Υποέργο 1) Ενεργειακή αναβάθµιση και βελτιστοποίηση λειτουργίας των υποδοµών Ύδρευσης στο υδροδοτικό σύστηµα του Δήµου Μετεώρων, προϋπ. 5.210.595,16 ευρώ, και στο Υποέργο 2) Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Σταθµού Iσχύος 999,90 kW, προϋπ. 865.400,00 ευρώ.

Την ευχάριστη αυτή είδηση μάς μετέφερε ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Αλέκος, ο οποίος σημείωσε ότι οι εγκρίσεις θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα που θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης των έργων του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Αλέκος τόνισε ότι τα δύο αυτά έργα κατέχουν τον μισό προϋπολογισμό του ποσού που αντιστοιχεί στον Δήμο Μετεώρων από το Πρόγραμμα –αν δεν γίνουν αυξητικές αναπροσαρμογές– και ότι μετά από την υλοποίησή τους ο Δήμος μας θα εκσυγχρονιστεί και θα πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση σε ενέργεια και υδάτινους πόρους.

Η ενεργειακή αναβάθµιση και βελτιστοποίηση λειτουργίας των υποδοµών Ύδρευσης στο υδροδοτικό σύστηµα του Δήµου Μετεώρων θα δώσει τη δυνατότητα να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο όλο το 24ωρο οι παροχές ύδρευσης σε όλο τον δήμο, κι έτσι θα γίνονται τάχιστα οι επιδιορθώσεις βλαβών, χωρίς να χάνεται άσκοπα νερό.

Με την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Σταθµού ο Δήμος μας προβλέπεται ότι θα εξοικονομήσει χρήματα άνω των 130.000 ευρώ, καθώς θα εξασφαλίζεται η ηλεκτροδότηση του Βιολογικού Σταθμού και του Αμαξοστασίου.

Τα δύο αυτά έργα ήταν στην ενδέκατη σειρά προτεραιότητας, αλλά εντός του οριζόμενου πλαφόν, και προτάχθηκαν τώρα, διότι σε αυτή τη φάση δεν θα ενταχθούν έργα που αφορούν σε οδοποιία και ύδρευση, αλλά έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξοικονόμηση ενέργειας και αειφόρο ανάπτυξη.

Έτσι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αλέκου, αλλάχθηκε η σειρά προτεραιότητας, και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι μαζί με άλλους μεγάλους δήμους της χώρας μας στους πρώτους που θα δουν προτάσεις τους να εγκρίνονται στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ