Γιώργος Τράγκας από την Καλαμπάκα: «Η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή οικονομική και πολιτική παρακμή» [Βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τον Πρόεδρο του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργο Τράγκα, δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γραφείο του στο Δημαρχείο στην Καλαμπάκα ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Τράγκα, του περιέγραψε την κατάσταση του Δήμου Μετεώρων και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των πόρων που εισπράττει ο Δήμος μας από το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια αδικούν έναν δήμο όπως ο δικός μας, και ότι θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη επίσης και τα κριτήρια της έκτασης (ο Δήμος Μετεώρων είναι δεύτερος στη χώρα μας) αλλά και οι επισκέπτες που δέχεται.

Ο κ. Τράγκας αναφέρθηκε στην απόφασή του να ιδρύσει το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» λέγοντας τα εξής:

«Γύρισα στην πολιτική στον επίλογο μιας μακράς καριέρας 54 ετών στη δημοσιογραφία, διότι πιστεύω ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή παρακμή, πολιτική και οικονομική. Και διότι πιστεύω ότι ως δημοσιογράφος μπορούσα να επηρεάσω τα πράγματα, αλλά όχι καθοριστικά. Παρόλο που εργαζόμουν σε πανελλαδικά Μέσα, δικά μου ή ξένα, μεγάλης ακροαματικότητας και τηλεθέασης, δεν μπορούσα να επηρεάσω αποφασιστικά ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα την εισαγωγή του οικονομικού συμφώνου κατοχής της χώρας μας. Έτσι, έστριψα την πολιτική, όχι για να κερδίσω μεγαλύτερη επωνυμία ή να βάλω το χέρι στο μέλι, διότι εμένα η τύχη τα έφερε έτσι, που ο λαός μου έδωσε και επωνυμία και χρήματα».

Σε άλλο σημείο του λόγου του σημείωσε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε παρακμή και ότι ο πολιτικός κόσμος στην Αθήνα λέει πελώρια ψέματα, διότι η Ελλάδα έχει ένα πρωτοφανές δημόσιο χρέος που αγγίζει το μισό τρισ. δολάρια.

Αναφορικά με τη στελέχωση του κινήματος είπε ότι δεν επιδιώκει να έχει μαζί του ανθρώπους ή του ύψους ή του βάθους αλλά κανονικούς ανθρώπους, καθώς λείπει από την πολιτική η λογική και η ανθρωπιά.

«Λεφτά δεν έχει η πατρίδα, αλλά έχει μια βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό, την οποία νέμονται άλλοι πλέον, και λόγω του covid υπέστη και πλήγματα. Θα έπρεπε να είμαστε η Καραϊβική της Ευρώπης και να προωθεί η χώρα και την Καλαμπάκα με τα Μετέωρα, για να έχετε ακόμη περισσότερο τουρισμό. Όπως, στην Αθήνα επικρατεί μια Αθηνοκεντρική λογική ότι εκεί πρέπει να ρίχνουν το βάρος, διότι έχει τον μισό πληθυσμό και εκεί είναι η εκλογική τους πελατεία και στην περιφέρεια είναι τα ‘κάστρα’ και οι ‘βαρώνοι’».

Τέλος, σημείωσε ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι συνυπεύθυνος ως φυσικός αυτουργός στον «Νιαγάρα των ψεμάτων» που δέχθηκε ο λαός, διότι οι δημοσιογράφοι πέρασαν στον κόσμο ενοχικά πλέγματα, όπως το «δεν υπάρχει άλλη λύση» που το συναντά στη σκέψη των ανθρώπων κατά την περιοδεία του στη χώρα.

Στο Δημαρχείο βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων Νίκος Φωλίνας και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παπανικολάου και Βασίλης Τσίκαρης, ενώ τον κ. Τράγκα συνόδευε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτοπούλης, τοπικό στέλεχος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img