Οι “φόλες” είναι κακούργημα. Μη γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα ορισμένων πολιτών της Καλαμπάκας

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της θανάτωσης αδέσποτου και εγκατάλειψης του άψυχου σώματός του σε κάδο απορριμμάτων (!), διαπιστώσαμε μετά λύπης μας πως κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να προκαλούν πόνο σε ανυπεράσπιστες ψυχές.

Εν έτει 2021, δεν νοείται, σε μια πόλη τουριστική όπως η Καλαμπακα κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων, να συντελούνται περιστατικά όπως το παραπάνω. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας (;) που φονεύουν αθώα πλάσματα χωρίς λόγο και αιτία. Ναι, περί φόνου πρόκειται.

Το συγκεκριμένο αδεσποτάκι έφερε τη σήμανση του δημοτικού κυνοκομείου και ήταν απόλυτα φιλικό. Ευλόγως αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί να κάνει κανείς κάτι τόσο απάνθρωπο σε ένα ζωάκι που απλά ζητούσε λίγο φαγητό και νερό;

Ως ομάδα εθελοντών καλούμε Όλους εσάς και τον καθένα ξεχωριστά, να σταματήσετε να «κλείνετε τα μάτια» σε τέτοια περιστατικά. Πρέπει επιτέλους να «ανοίξουν τα στόματα». Μην προστατεύετε άλλο τους θύτες, αν θέλετε να σταματήσουνε να «πέφτουμε από τα σύννεφα» κάθε φορά που διαβάζουμε στα τοπικά νέα περιστατικά βίαιης θανάτωσης ζώου.

Ο νέος νόμος περί προστασίας των ζώων διασφαλίζει τα δικαιώματά τους και επιβάλλει σκληρές ποινές στους παραβάτες. Ενδεικτικά :

Νόμος 4380/2021-ΦΕΚ τεύχος Α’ 169/18.9.2021
Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις

Άρθρο 24
Κακοποίηση των ζώων

(β) ο φόνος, π βασανισμός των ζώων, με εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγειά τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θανάτωσης), ο εκούσιους τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι κυνομαχίες, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων.

ΠΟΙΝΗ: Κάθειρξη ως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ. Επιπλέον διοικητική κύρωση από 30.000 έως 50.000 Ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

Αν είσαι μάρτυρα ενεργητικής ή παθητικής κακοποίησης ζώου. Απευθύνσου άμεσα στην Αστυνομία ή τον Εισαγγελέα της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε πως ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται στον τρόπο αντιμετωπίζει τα ζώα.

Ως ενεργή ομάδα εθελοντών των αδέσποτων της Καλαμπάκας παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό θανάτωσης του άτυχου ζώου, χωρίς λόγο, να μη διστάσει να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία .Σε περίπτωση που υπάρχει φόβος κατάθεσης , υπάρχει το απόρρητο των προσωπικών στοιχείων που βάσει νόμου διαφυλάσσεται. Επίσης, μπορεί να αναφερθεί οποιαδήποτε απειλή ή εκβιασμός πολιτών της Καλαμπάκας εις βάρος των αδέσποτων ζώων , κατόπιν επικοινωνίας με την ομάδα μας , όπου δε θα αποκαλυφθεί κανένα προσωπικό στοιχείο και εμείς θα αναλάβουμε τη διερεύνηση σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή , όπως ορίζει ο νόμος.

Η θανάτωση είναι κακούργημα και καταδικάζεται.

Ομάδα εθελοντών αδέσποτων “Angeles With Paws” Meteora Gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ