Τελέστηκε ο αγιασμός του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου στη Διάβα – Βραβεύτηκαν παιδιά για έργα ζωγραφικής

Τον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου τέλεσε το Σάββατο το μεσημέρι στον στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας ο εφημέριος της ενορίας Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηρακλής Φίλιος.

Μετά τον αγιασμό ευχαρίστησε την αγιογράφο κ. Μαίρη Κουβάτα για τη συνεργασία, σημειώνοντας ότι φέτος θα λειτουργήσει μαζί με την ομάδα των παιδιών και ομάδα ενηλίκων.

Στο εργαστήρι διδάσκονται αγιογραφία, κεραμική και ελεύθερο σχέδιο.

Ακολούθησε η βράβευση των έργων ζωγραφικής των μαθητών του χωριού στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζωγραφικής για τα 120 χρόνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Βραβεύτηκαν δύο μαθητές δημοτικού και δύο Γυμνασίου – Λυκείου.

Εκδήλωση το απόγευμα

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 120 χρόνια ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου (τόπος εκδήλωσης: Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου). Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-Χαιρετισμοί
-“Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Διάβας”. Πρωτοπρεσβύτερος Φώτιος Βούρλας, Θεολόγος – πρ. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας.
-“Ο Άγιος Δημήτριος και τα μηνύματα του στην εποχή μας”. Νικόλαος Πασχάλης, Θεολόγος – Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας.
-“Η παρουσία της ενορίας δίπλα στον σύγχρονο άνθρωπο”. Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος, Βαλκανιολόγος – Θεολόγος, Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας.
-Απονομή τιμητικών πλακετών.
-Λήξη εκδήλωσης.
Συντονισμός εκδήλωσης: κα. Παπαγεωργίου – Ευθυμία Τσιαντή, Φιλόλογος & Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου (ΜΕΕΣ) Διάβας.

Βιβλίο για τον ναό Αγίου Δημητρίου

Σημειώνεται ότι εκδόθηκε πρόσφατα και από σήμερα διανέμεται το νέο βιβλίο του Πρωτοπρεσβύτερου π. Φωτίου Βούρλα, τέως Εφημερίου Διάβας, με τίτλο “Ο ενοριακός ναός Αγίου Δημητρίου Διάβας. Τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν για την αποπεράτωση του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ