Το ημερολόγιο του έτους 2022 που κυκλοφόρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου κυκλοφορεί το ετήσιο ημερολόγιό του το Καλοκαίρι του προηγούμενου έτους. Αυτό το κάνει για να έχουν τη δυνατότητα να το προμηθευτούν πιο εύκολα περισσότεροι άνθρωποι που αυτήν την εποχή ανεβαίνουν στο βλαχοχώρι της Πίνδου.
Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο σε φωτογραφίες του χθες και του σήμερα… ίσως κάποιες φωτογραφίες θα έπρεπε να προσεχθούν καλύτερα στην αποτύπωση και να είναι μεγαλύτερες.
Ας δούμε τι γράφει για το φωτογραφικό αυτό λεύκωμα η πρόεδρος του Συλλόγου Φανή – Σμιξιώτη-Μποντίλα:
Η έκδοση ημερολογίων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς Ασπροποτάμου αποτελεί μια προσπάθεια προαγωγής και διαφύλαξης του πολιτισμού που ανέπτυξαν οι πρόγονοί μας.
«Φωτογραφικές διαδρομές στην Κρανία του χθες και του σήμερα» είναι το θέμα του φετινού ημερολογίου. «Λα Κόρνου», η βλά¬χικη ονομασία της Κρανιάς, επεκτείνεται τρεις μαχαλάδες στις πλαγιές του Κρανιώτικου ποταμού. Συλλέξαμε παλιές και νέες φωτογραφίες από διάφορες τοποθεσίες και κτίρια της Κρανιάς προκειμένου να δημι¬ ουργήσουμε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο χρόνο.
Οι φωτογραφίες μας μεταφέρουν μνήμες και ιστορία και εκφράζουν τη δυναμική σχέση του ανθρώπου με το χώρο. Κάθε μια από τις φωτογραφίες αφηγείται μια δική της ιστορία και έχει μια μοναδική εξέλιξη στην πορεία του χρόνου.
Έχοντας ως Παρακαταθήκη το χτες προσθετουμε σήμερα με σεβασμό τις δικές μας πινελιές για να χτίσουμε το αύριο.
Ευχαριστούμε όσους όσους μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε αυτό το φωτογραφικό λεύκωμα.
Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά.

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς Ασπροποτάμου
Φανή Σμιξιώτη-Μποντίλα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ