Ανέβηκαν οι τόνοι για τους αποχιονισμούς, τις αναθέσεις… και το ταξίδι των υπαλλήλων στην Ιταλία

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η παραδοχή του Δημάρχου Μετεώρων Θεόδωρου Αλέκου ότι πλήρωσε οφειλές προς τους χειριστές μηχανημάτων που εργάστηκαν τους τελευταίους δύο χειμώνες για τον αποχιονισμό από χρήματα που υπήρχαν διαθέσιμα στον κωδικό για την πυροπροστασία (και θα επιστραφούν) προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος Αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της, Λευτέρης Αβραμόπουλος, έκανε λόγο για βιομηχανία αναθέσεων, και μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που η παράταξή του καταψήφισε το ταξίδι οκτώ υπαλλήλων του Δήμου στην Περούτζια της Ιταλίας, που πρόκειται να γίνει δωρεάν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus.

Ο κ. Αλέκος υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολούθησε με τους χειριστές, τονίζοντας ότι δεν θα ήταν διαθέσιμοι για τον προσεχή χειμώνα, αν δεν λάμβαναν τα χρήματα που τους όφειλε ο Δήμος.

Στο τέλος της διένεξης ο Δήμαρχος κ. Αλέκος εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της μείζονος Αντιπολίτευσης, ιδίως για το ταξίδι των υπαλλήλων, και απευθύνθηκε μάλιστα στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζώη Χαλατσάκη, ρωτώντας τον για ποιο λόγο πιστεύει ότι η παράταξή του καταψήφισε το ταξίδι.
«Προφανώς πρόκειται για παρεξήγηση, άλλος λόγος δεν υπάρχει», απάντησε ο κ. Χαλατσάκης.

Στα διαδικαστικά του θέματος, του ταξιδιού των δημοτικών υπαλλήλων, στάθηκε ιδιαίτερα ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, λέγοντας ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, ωστόσο υπερψήφισε την υλοποίηση του πρoγράμματος Erasmus και την κατάρτιση των υπαλλήλων στην Ιταλία.

Σε ένα άλλο θέμα ο κ. Αβραμόπουλος ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί δεν δίνεται η πάγια προκαταβολή στους Προέδρους των Κοινοτήτων, όπως δίνεται από άλλους Δήμους, και ο κ. Αλέκος απάντησε ότι πρέπει να δοθεί, για να μπορούν να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις στα χωριά τους, αλλά δεν είναι και εύκολη η οικονομική διαχείριση από πλευράς τους. Το θέμα θα το εξετάσει μελλοντικά ξανά, εφόσον έχει και την οικονομική δυνατότητα ο Δήμος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ