Ένας βράχος των Μετεώρων είναι έτοιμος να κατρακυλήσει σε σπίτια

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μετά από μια δυνατή βροχή που έπεσε πριν από μερικά χρόνια, ένας βράχος ξεκόλλησε από τη βάση που στηριζόταν, κύλησε – σβαρνίστηκε για 10-15 μέτρα στο έδαφος και σταμάτησε τι καλή τύχη!- ανάμεσα σε δυο άλλους βράχους. Είναι οι τελευταίοι βράχοι πριν από τα πρώτα σπίτια και το ναό της Παναγίας (καμπαναριό) που απέχουν 30-40 μέτρα από το σημείο αυτό.

Στον ένα βράχο, τον μικρότερο, συγκρατείται από ένα μέρος – λωρίδα πλάτους 3-4 εκατοστών και μήκους 8-10 εκατοστών. Δηλαδή στο «τσακ» σταματάει. Στον άλλο βράχο, τον μεγαλύτερο, απλώς ακουμπάει πάνω σε ίσιο μέρος και συγκρατείται μόνο από την πίεση του βάρους του. Ένα μικρό τμήμα της βάσης του στηρίζεται σε μια πέτρα και το υπόλοιπο είναι στον αέρα. Στην ουσία όλος ο βράχος στον αέρα είναι, γιατί με τα ψέματα κρατιέται.

Αν για οποιονδήποτε λόγο αυτός ο βράχος φύγει από τη θέση του, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το σπίτι του Δ. Τέγου, για το καμπαναριό της Παναγίας κι αν πάρει τον κατήφορο, Κύριος οίδε για πόσα ακόμη σπίτια.

Γι’ αυτόν τον βράχο, όπως και για άλλους επικίνδυνους πάνω από τον Άγιο Αντώνιο, είχα γράψει παλιότερα και είχα δημοσιεύσει και φωτογραφίες. Είχαν έρθει τότε, νομίζω ιδιωτικά, ο Απ. Κολίτσας και υπάλληλος της Αντιπεριφέρειας να δουν τους βράχους αυτούς…

Πρέπει η Δημοτική Αρχή να δει το πρόβλημα αυτό και να δώσει τάχιστα λύση, πριν συμβεί κανένα κακό.

Εγώ τα γράφω και… Αμαρτίαν ουκ έχω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ