Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων (19/10/21)

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. εν. 19.45

Σαράντα λεπτά διήρκησε η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μετεώρων, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης δια ζώσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Θώμος.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή οκτώ υπαλλήλων του Δήμου Μετεώρων με υποτροφία 21.000 ευρώ (δεν στοιχίζει τίποτε στον δήμο) σε πρόγραμμα – ταξίδι στην Περούτζια της Ιταλίας.

Οι αποφάσεις

 1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η Διενέργεια διαγωνισμού και όροι διακήρυξης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» πρ/σμού 137.096,77 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24% ).
 2. Εγκρίθηκε ομόφωνα η διενέργεια διαγωνισμού και οι όροι διακήρυξης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» πρ-σμού 337.096,77 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24% ).
 3. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρωτόκολλο Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ»
 4. Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράταση των συμβάσεων προμήθειας τροφίμων και συγκεκριμένα για τις ΟΜΑΔΕΣ: 1.- Γάλα πλήρες φρέσκο παστεριωμένο, 2.-Γαλακτοκομικά (τυρί φέτα-κεφαλοτύρι-κασέρι-γιαούρτι), 3.-Λουκούμια, 4.-Ελαιόλαδο 5.- Είδη αρτοποιίας, 6.- Είδη ζαχαροπλαστικής, 7.-Κατεψυγμένα Λαχανικά, 8.-Κατεψυγμένα ψάρια, 9.- Είδη κρεοπωλείου (νωπά κρέατα), 10.- Λουκάνικα, 12.- Είδη παντοπωλείου, 13.-Χυμοί – αναψυκτικά, κρασί & εμφιαλωμένα νερά. Παράταση δύο μηνών μέχρι 25-10-21.
 5. Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάκληση της υπ’ αριθμ. 208/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων και η επικύρωση της υπ’ αριθμ. 555/2021 απόφασης Δημάρχου.
 6. Εγκρίθηκε ομόφωνα η μη άσκηση ένδικου μέσου κατά της υπ’ αριθμ. Α539/2020 απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων.
 7. Εγκρίθηκε ομόφωνα η μη άσκηση ένδικου μέσου κατά της υπ’ αριθμ. 7/2020 Απόφασης του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας.
 8. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υπ΄αρ. 584/2021 απόφασης Δημάρχου περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου. Μειοχήφησε η παράταξη “Δύναμη Ευθύνης”.
 9. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός δικηγόρου για νομική αντιμετώπιση καταπάτησης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Λογγά του Δήμου Μετεώρων.
 10. Εγκρίθηεκ ομόφωνα η χορήγηση παράτασης μέχρι 31-12-2023 για τρεις υπαλλήλους Ι.∆.Ο.Χ. ΟΤΑ α’ και β’ βαθµού και νοµικών τους προσώπων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19)
 11. Εγκρίθηκε ομόφωνα η Πρόσληψη μία καθαρίστριας με δίμηνη σύμβαση στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπάκας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών κατά τη χειμερινή περίοδο 2021- 2022, στο Δήμο Μετέωρων.
 12. Εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή αίτησης συμμετοχής του Δήμου Μετεώρων στο πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67, και η εξουσιοδότηση προς τον Δήμαρχο για τα διαδικαστικά. Ο Δήμος θα ζητήσεις δύο άτομα ειδικότητας γενικών καθηκόντων.
 13. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες εορτασμού της επετείου της Πυρπόλησης της Πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως είπε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος, δεν θα γίνει δεξίωση, λόγω της πανδημίας.
 14. Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή πίστωσης 309.000 ευρώ από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021 ποσού για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών εξόδων ή/και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
 15. Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση στη ΔΕΔΔΗΕ εργασιών επέκτασης ηλεκτροφωτισμού σε Καλαμπάκα και Χρυσομηλιά.
 16. Εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ενταλμάτων προπληρωμής και ο ορισμός υπολόγου για δαπάνες επεκτάσεων ηλεκτροφωτισμού.
 17. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 για την εγγραφή της έκτακτης επιχορήγησης και για αυξήσεις ορισμένοςυ κωδικούς (για αποχιονισμούς κ.λπ.). Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για βιομηχανία αναθέσων και η παράταξή του δεν ψήφισε την τροποποίηση. Το σκέλος των εξόδων δεν το ψήφισε και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ