Τιμήθηκε η μνήμη των εκτελεσθέντων Καστρακινών στην τοποθεσία “παλιός Νερόμυλος”

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μετά από ένα χρόνο διακοπής λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους εκτελεσθέντες Καστρακινούς από Γερμανούς και Ιταλούς την περίοδο 1941-1944, στην τοποθεσία «παλιός Νερόμυλος» της Κοινότητας Καστρακίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Καστρακίου οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στο χώρο του μνημείου στην τοποθεσία «Παλιός Νερόμυλος».
Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων από τον π. Ιωάννη Παπαϊωάννου. Ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό Αμαλία Θανασούλα και στη συνέχεια σύντομοι χαιρετισμοί από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο, τους Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Αθανάσιο Λιούτα και κυρία Κατερίνα Παπακώστα, τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΘανάσιο Παπαδόπουλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνο Μπάρδα και τον πρόεδρο του Καστρακίου κ. Γεώργιο Γκόγκο.

Στη συνέχεια ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων από τον Αντιπρόεδρο του Καστρακίου κ. Χρήστο Τσουρβάκα, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ