Στην Κύπρο ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων σε διεθνή συνάντηση με άξονα δράσης την ανάπτυξη του ορεινού όγκου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Κύπρο με αποκορύφωμα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Έρευνας Πειραματισμού και Ανάπτυξης για τις Μεσογειακές Νησιωτικές Ορεινές Περιοχές (MountMed) και των Δημάρχων της Πίνδου, συμμετέχει ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος.
Οι δράσεις σχετίζονται με την ανάπτυξη και προστασία της χλωρίδας, της πανίδας και του υγρού στοιχείου. Κύριος στόχος των δράσεων είναι η οικιστική ανάπτυξη σε συνάρτηση με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τον οικοτουρισμό.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα και κατανοήσουν τις αρχές που διέπουν ένα πρότυπο αναβίωσης ορεινής κοινότητας και με αφορμή το πρότυπο γεωπάρκο της Τροόδου, να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία, χρήσιμη για την ανάπτυξη και την ελκυστικότητα του ορεινού όγκου.

Από το γραφείο του Δημάρχου


Πρόγραμμα
Τελετή Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου MountMed και των Δημάρχων της Πίνδου – Κεντρικών Τζουμέρκων – Γεωργίου Καραϊσκάκη – Μετσόβου – Μετεώρων – Αγραφων, Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα – Πύλης – Αμφιλοχίας – Μουζακίου και Βορείων Τζουμέρκων

10:30 Προσέλευση — Εγγραφές

11:00    Έναρξη Τελετής

11:10   Καλωσόρισμα από τον Κοινοτάρχη Καλοπαναγιώτη, κ. Λάμπρο Λάμπρου

11:15    Χαιρετισμός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Κλέλια Βασιλείου

11:20    Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου ΜountMed, κ. Αντρέα Μακρή

11:25    Αντιφώνηση από τον Πρόεδρο Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου Αγράφων και Μετεώρων, κ. Σεραφείμ Φελέκη

11;30 Παρουσίαση: «Πρότυπο Αναβίωσης Ορεινής Κοινότητας – Το παράδειγμα του Καλοπαναγιώτη» (κ. Γιαννάκης Παπαδούρης)

11:45 Παρουσίαση: «Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους: Η συμβολή του Γεωπάρκου στην ανάπτυξη και ελκυστικότητα του βουνού» (κ. Πέτρος Χατζηκώστας)

12:00 Παρουσίαση: «Μια εθνική πολιτική για τα βουνά – Μεταφορά εμπειρίας από το Τρόοδος στη Πίνδο» (Δρ. Δημήτρης Γούσιος)

12:15 Διάλειμμα

12:30 Τοποθετήσεις Δημάρχων Κεντρικών Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη. Μετσόβου, Μετεώρων, Αγράφων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Πύλης, Αμφιλοχίας, Μουζακίου και Βορείων Τζουμέρκων.

14:00 Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας

14:30 Λήξη Τελετής – Γεύμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ