Ανεξαρτητοποιήθηκε ο τέως Αντιδήμαρχος Στέφανος Θεοχάρης – Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την ανεξαρτητοποίησή του και την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου έκανε γνωστή μέσω τοπικών ΜΜΕ ο Στέφανος Θεοχάρης.

Η επιστολή προς τον Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε,

με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του αντιδημάρχου, ενώ θέτω εαυτόν και εκτός της Δημοτικής σας ομάδας.

Οι λόγοι είναι γνωστοί και τους έχουμε συζητήσει αρκετές φορές κατ’ ιδίαν. Οι αρχές και οι αξίες μου δεν συνάδουν με την πολιτική που ασκείτε εσείς προσωπικά και η Δημοτική σας Αρχή.

Το 2019 όταν και σας εμπιστεύτηκα και έθεσα υποψηφιότητα με τον συνδυασμό σας συμφωνήσαμε να λειτουργήσουμε συλλογικά, με διάλογο των μελών της παράταξης μας και κυρίως με διαφάνεια στις ενέργειες και στις κινήσεις μας.

Δυστυχώς οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν και μετά μεγάλης μου λύπης οφείλω να το αναγνωρίσω.

Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια δεν μου επιτρέπει πλέον να σιωπώ. Διατηρώ το δικαίωμα μου, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πια, να αναδεικνύω τα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες του Δημαρχείου, να στηλιτεύω τα κακώς κείμενα και αυτό θα κάνω εφεξής απαλλαγμένος από ανάγκη διατήρησης ισορροπιών.

Εύχομαι και ελπίζω με την παραίτηση μου να σας «ταρακουνήσω» και να αλλάξετε έστω και τώρα τακτική εσείς και οι «στενοί σας συνεργάτες». Ο Δήμος μας δεν έχει περιθώρια για άλλη υποβάθμιση.

Μετά τιμής
Στέφανος Θεοχάρης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μετεώρων

Δύο οι ανεξάρτητοι

Μετά και από την εκούσια ανεξαρτητοποίηση του κ. Θεοχάρη οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων είναι δύο και προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου.

Θυμίζουμε ότι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος είναι εδώ και δύο μήνες περίπου ο Σωτήρης Παπαχρήστος, ο οποίος διαγράφηκε από την παράταξη του Δημάρχου.

Πάντως, όπως ορίζει ο νόμος, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ούτε και να προσχωρήσουν σε άλλη παράταξη από αυτήν με την οποία έχουν εκλεγεί. Εντούτοις, από το νομοθέτη παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον αυτό γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών.

Επίσης, σε τυχόν οριακές περιπτώσεις όπου υπάρχει ικανός αριθμός δημοτικών συμβούλων που ανεξαρτητοποιηθήκαν ή διαγράφηκαν από την παράταξη του δημάρχου, δεν δύναται να τεθεί θέμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο αυτού.

Αναδιάταξη στο Δ.Σ.

Μετά και από την ανεξαρτητοποίηση του κ. Θεοχάρη η δημοτική παράταξη «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» έχει 11 έδρες, δηλαδή το 1/3 του σώματος.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» έχει 14 έδρες, η παράταξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ» έχει 5 έδρες, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» 1 έδρα.

Τις 33 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων συμπληρώνουν οι δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ