Μετέωρα Τέχνης: Μουσική συναυλία με τον “Λουδοβίκο των Ανωγείων” την Κυριακή 22/08

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Μετέωρα Τέχνης με την μουσική συναυλία του “Λουδοβίκου των Ανωγείων”. Το αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι, πάντα συνδεδεμένο με την ελευθερία της σκέψης και της κίνησης, τον έρωτα και την ένωση. Ταυτισμένο με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων που πρόθυμα θα μας ταξιδέψει…
Ρωτώ τ’ αγρίμια του βουνού
κι όσα πουλιά περνούνε
καθάριο βλέμμα γαλανό
αν έτυχε να δούνε.
Ρωτώ το φως του φεγγαριού
που σιγοτραγουδούσες
καντάδα αν εγίνηκε
ώρα που ξεψυχούσες.

Κυριακή 22 Αυγούστου & ώρα 21:30
Τιμή εισόδου 7€
Πολιτιστικός χώρος ΚΕΓΕ – Καλαμπάκα

Προπώληση κάρτας εισόδου
ΚΕΠ Δήμου Μετεώρων
SALUM Τρικάλων 20

Για τους θεατές από άλλες πόλεις δηλώστε με μήνυμα την κράτησή σας με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στη σελίδα του Facebook «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ» εδώ.
Λίγα λόγια για τον Λουδοβίκο των Ανωγείων:
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ανήκει στους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού που κατόρθωσαν, πατώντας στέρεα πάνω στην παράδοση, να δημιουργήσουν έναν θαυμαστό κόσμο μουσικών εικόνων, στις οποίες κυρίαρχος είναι ο ποιητικός στίχος. Το μουσικό του ύφος δένει άρρηκτα την κρητική μουσική παράδοση με την ερωτική ποίηση, που κι αυτή ακολουθεί συχνά τους δρόμους της μαντινάδας. Ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις ήταν από τους πρώτους που διέκριναν το ταλέντο του τραγουδοποιού από τα Ανώγεια της Κρήτης. Οι κύκλοι των τραγουδιών του Λουδοβίκου των Ανωγείων αποτελούν αυθύπαρκτους κόσμους. Αρχίζοντας από το «Χαϊνης» και το «Μεϊντάνι», περνώντας από το «Ο έρωτας στην Κρήτη είναι μελαγχολικός» και φτάνοντας μέχρι την ολοκληρωμένη δουλειά του «Ερωτόκριτου», συναντάμε τις πλέον καθαρές μορφές του ριζίτικου, αλλά και του σύγχρονου ερωτικού αφηγηματικού τραγουδιού. Ανάμεσα βεβαίως σ’ αυτά, ως αυτόνομοι αστέρες κινούνται τα ιδιόμορφα μοιρολόγια του και βεβαίως, τραγούδια μ’ έντονο κοινωνικό προβληματισμό.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού,
Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης
Λύπας Β. Δημήτριος

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ