Θεόδωρος Αλέκος – Λευτέρης Αβραμόπουλος: Επεισόδιο πρώτο

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης τον Λευτέρη Αβραμόπουλο ξεκίνησε με ευχές και καλό κλίμα, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει το ανέβασμα των τόνων.

Αφορμή ήταν το θέμα της λύσης της συνεργασίας του Δήμου Μετεώρων με το φιλοζωϊκό σωματείο «Η Στέγη» για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι τον λυπεί το γεγονός ότι ένας ακόμη σύμβουλος του κ. Αλέκου είναι απέναντί του.

Ο Δήμαρχο, Θεόδωρος Αλέκος, παρενέβη στο σημείο αυτό και του είπε:

-«Να τον πάρεις εσύ, Λευτέρη, στον κάνω δώρο με αγάπη».

-«Θα μου κάνετε πολλούς δώρο, να το θυμάστε», απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι η «Στέγη» έχει κάνει πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και έχει βοηθήσει τις δημοτικές Αρχές και ότι είναι μια συνεργασία που δεν κοστίζει στον Δήμο.
Απαντώντας στον Δήμαρχο που είχε αναφερθεί νωρίτερα στα όσα έχει κάνει η δημοτική Αρχή για τα αδέσποτα είπε:

-«Κύριε Δήμαρχε, παρόλο που λείπω από την πόλη, νομίζω ότι δεν ζείτε στην Καλαμπάκα. Δεν βλέπετε το πρόβλημα. Μήπως πάτε από το σπίτι στο Δημαρχείο μόνο;»

Φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος απάντησε:

-«Λευτέρη, ξέρεις παιδί μου πού είναι το καταφύγιο; Πάρε κάποιον να στο δείξει, για να μην χαθείς στον δρόμο. Φιλική συμβουλή να έχεις περισσότερο σεβασμό προς τον Δήμαρχο».

– «Να έχετε τρόπους, κύριε Δήμαρχε. Έχω τον λόγο και δεν πρέπει να επεμβαίνετε. Ξέρω ότι στεναχωριέστε. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Είστε μια αδύνατη δημοτική Αρχή και δεν θέλετε να σας βοηθήσουν κάποιοι που δεν επιθυμούν να λάβουν χρήματα. Δεν συμφωνούμε με τη λύση της συνεργασίας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε:

-«Εκπλήσσομε δυσάρεστα από τον τρόπο που αντιδράσατε. Ως Δήμαρχος και ως πιο έμπειρος πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεν σας επιτρέπω να αποκαλέστε ξανά κανέναν παιδί σας. Έχετε δύο γιους, που είναι πολύ καλοί μου φίλοι, να τους χαίρεστε κι εσείς και η οικογένειά σας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Αυτό που συμβαίνει στο Δ.Σ. ξεκινάει από εσάς. Όπως λένε, ‘το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι’, γι’ αυτό δεν υπάρχει αρχή και τέλος».

Ο Φώτης Πάλλας παρενέβη κι εκείνος και είπε:

-«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε ούτε σε εμένα άρεσε αυτή η προσφώνηση ‘παιδί μου, κάνε αυτό’. Με συνοικιακού κομμωτηρίου επιχειρήματα επιχειρείτε να μας πείσετε ότι δεν σας κάνει ο κ. Κτενάς. Ώς πότε θα χαρίζετε συνεργάτες που επιλέξατε να τους έχετε δίπλα σας στην αρχή της θητείας σας. Γιατί να εμπιστευτώ τον Δήμαρχο που λέει ‘τώρα τον θέλω, αύριο σας τον χαρίζω’»;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρείτε τρόπο και αξιοποιείστε τον κ Κτενά της «Στέγης»!Δεν ξέρω αν υπάρχει στην πόλη άνθρωπος με αγάπη ,ενδιαφέρον και φροντίδα για τα δύσμοιρα αδέσποτα όπως ο κ Κτενάς!Εξάλλου ποιος δεν έχει ελαττώματα και μειονεκτήματα;Η Αγάπη του γιαυτο που ανιδιοτελώς κάνει βαραίνει περισσότερο από τις όποιες αδυναμίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ