Για μία ώρα (12:15-13:15) η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημέρωση 12.00

Με την πρόσκληση, που υπέγραφε ο προεδρεύων (πρώτος σε ψήφους στις εκλογές του 2019 για την παράταξη του Δημάρχου) Γιώργος Παπανικολάου, καλέστηκαν οι σύμβουλοι στην 8η Ειδική δια τηλεδιάσκεψης, μέσω Cisco Webex, σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11:00′ π.μ. για να εκλέξουν νέο Πρόεδρο.

Στην αρχή της συνεδρίασης, που ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 11.30 , πήρε τον λόγο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος είπε ότι το θέμα αφορά στην παράταξη του Δημάρχου και γι’ αυτό η παράταξή του θα απέχει της συνεδρίασης και της διαδικασίας.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της μείζονος Αντιπολίτευσης Ζώης Χαλατσάκης είπε ότι η συνεδρίαση είναι η πρώτη μετά από την εκδημία του Χρήστου Σινάνη και ότι γι’ αυτό όλη η παράταξη είναι συναισθηματικά φορτισμένη. “Θα σεβαστούμε και θα διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη που άφησε ο επικεφαλής της παράταξής μας”, είπε, και πρόσθεσε: “Τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξης του Δημάρχου μάς αφορούν μόνο στον βαθμό που επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου. Μετέχουμε για να μην δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα”, κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος αναφέρθηκε στη συνέχεια στη διαγραφή του Σωτήρη Παπαχρήστου και τόνισε ότι κι εκείνος από την πλευρά του δεν ασχολείται με τα εσωτερικά καμίας παράταξης, ούτε με του εκλιπόντος τέως Δημάρχου.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Νίκο Φωλίνα για τη συνεργασία που είχαν όσο ήταν Αντιδήμαρχος, και πρόσθεσε ότι είναι ένας εξαίρετος σύμβουλος που θα είναι αμερόληπτος και δίκαιος και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στη διαδικασία της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο από τις 12:15 έως τη 1:15, αρχής γενομένης από τους συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου. Όπως είπε, εφόσον δεν υπήρχε δεύτερη υποψηφιότητα (ρώτησε και δεν πήρε απάντηση κατά την τηλεδιάσκεψη), θα γίνει μία ψηφοφορία από την ολομέλεια του σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ