«Γκαζώνουν» ακόμη και έξω από σχολεία

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Λίγοι είναι εκείνοι οι οδηγοί που σέβονται και τηρούν τα όρια ταχύτητας έξω από σχολεία, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων και μαθητών για «γκαζάκιδες» που ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας στις περιοχές όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες.

Πρόσφατα μάλιστα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, μαθητής κινδύνεψε να παρασυρθεί από διερχόμενο δίκυκλο που περνούσε έξω από σχολείο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, το συμβάν όμως επανέφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για δημιουργία ασφαλών διαδρομών προς τα σχολεία αλλά για αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Ιδίως σε νηπιαγωγεία αλλά και σε δημοτικά οι μικροί μαθητές είναι πολλές φορές απρόσεκτοι και μπορούν ανά πάσα στιγμή να «πεταχτούν» στον δρόμο πίσω από κάποιο παρκαρισμένο αυτοκίνητο χωρίς προειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι σε κάποια σχολεία, όπως για παράδειγμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο ΕΠΑΛ, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, κι εκεί η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη για μαθητές και γονείς.

Υπερυψωμένη διάβαση, η οποία αναγκάζει κάπως τους διερχόμενους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα, υπάρχει εδώ και χρόνια μόνο σε σημείο της οδού Αγίου Στεφάνου, όπου εισέρχονται και εξέρχονται τα παιδιά του 1ου Παιδικού Σταθμού, του 1ου Ειδικού Σχολείου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ