Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων: Εκπαιδευτικό συνέδριο για τον προσβάσιμο τουρισμό στη Λεμεσό της Κύπρου

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην πόλη της Λεμεσού βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη 19/5 όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων με έδρα τα Μετέωρα και επικεφαλής τον Πρόεδρο της, κ. Ιωάννη Κουρούπα, αλλά και μελών της Ένωσης.

Σκοπός του ταξιδιού των ξενοδόχων στην Κύπρο είναι η συμμέτοχη σε συνέδριο και σεμινάρια για τον “Προσβάσιμο Τουρισμό”, τις προοπτικές του και τις προϋποθέσεις που ανοίγονται στο συγκεκριμένο τομέα .

Ο “Προσβάσιμος Τουρισμός”, αφορά άτομα με αναπηρίες, με μειωμένη κινητικότητα, καθώς επίσης και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, όπως και άλλες ομάδες (πχ έγκυες) που επιθυμούν να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, έχοντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός έχει δώσει μεγάλη σημασία στο θέμα του “Προσβάσιμου Tουρισμού” και τα βήματα που κάνει είναι πολλά και εντυπωσιακά και αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές τις δυο πρώτες ημέρες του συνεδρίου, την Πέμπτη 20/5 και την Παρασκευή 21/5.

Την Πέμπτη 20/5 τα μέλη της Ενώσεως υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του προγράμματος στην Κύπρο, κ. Χρίστος Νικολαΐδης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για θέματα τουρισμού και το πώς η Λεμεσός έφτασε να χει πλέον μια εξαίρετη τουριστική εικόνα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εσωτερικό, με πολλές επενδύσεις που πραγματικά εντυπωσιάζουν!

Επίσης, κατά την συζήτηση με τον κ. Νικολαΐδη, άνοιξε και μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τον εκπαιδευτικό τουρισμό προς την περιοχή της Καλαμπάκας και των Μετέωρων, ενώ προοπτικές πολλές έχει για το μέλλον και ο Θρησκευτικός τουρισμός.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία της Διευθύντριας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, κ. Μαρίας Στυλιανού Μιχαηλίδου, η οποία ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό της Κύπρου, δίνοντας πολλά στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην περιοχή της Λεμεσού, με έμφαση κυρίως στην ποιότητα που θέλουν να έχουν και όχι στη τουριστική μαζικότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Την Παρασκευή 21/5 τα σεμινάρια συνεχίστηκαν το πρωί, με τις ομιλίες από τον Ανώτερο Λειτουργό Διασφάλισης Ποιότητας του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββα Χατζηκύρου και τη Λειτουργό Επιθεώρησης, κ. Ελίνα Χριστοφίδου.

Οι δυο τους ανέπτυξαν το θέμα του «Προσβάσιμου Τουρισμού», αναφέροντας σημαντικά και χρήσιμα στοιχεία και τονίζοντας πως επιτρέπει σε άτομα με ανάγκες πρόσβασης να δράσουν ανεξάρτητα με ισότητα και αξιοπρέπεια μέσω της παροχής τουριστικών προϊόντων υπηρεσιών και περιβάλλοντος σχεδιασμένων για όλους. Επίσης τόνισαν με έμφαση πως η αναπηρία είναι κοινωνικό πρόβλημα και όχι ιατρικό, δικαιολογώντας περαιτέρω αυτή την άποψη.

Στη συνέχεια του συνεδρίου το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη σ’ ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα ξενοδοχεία της Κύπρου και της Λεμεσού, το υπέροχο “AMATHUS BEACH HOTEL”

Ο υποδιευθυντής του “AMATHUS BEACH HOTEL” ανέλαβε την ξενάγηση των μελών της Ενώσεως στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ ο Διευθυντής κ. Αντρέας Γεωργίου μίλησε για την ιστορία του ξενοδοχείου, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και την φιλοσοφία γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν ακόμη και με τη διαχείριση του προσωπικού.

Εντός του Σαββατοκύριακου, υπάρχουν επιπλέον δράσεις και την επόμενη εβδομάδα, το συνέδριο θα συνεχιστεί με καθημερινές ομιλίες και επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους αλλά και συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της Λεμεσού και όχι μόνο.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ