Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων – Οι αποφάσεις που λήφθηκαν

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 15:10 Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε για μιάμιση περίπου ώρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Χρήστος Σινάνης, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση:

 

Εγκρίθηκαν:

 • Η Αποδοχή ένταξης της Πράξης του Δήμου Μετεώρων «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Μετεώρων» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας». Οι στάσεις είναι στην πόλη, σε χωριά, 2 στο Καστράκι και 4 στα μοναστήρια. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” για προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Πρόκειται για πέντε αυτοκίνητα, 4 τύπου SUV κι ένα φορτηγό. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Η υποβολή πρότασης για ένταξη της πράξης με τίτλο “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ” ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» της πρόσκλησης ΑΤ05 με τίτλο: «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία». Θα γίνουν έργα στην Κοινότητα Καλαμπάκας (5,5 χλμ), στην Κοινότητα Θεόπετρας (691 μ.), στην Κοινότητα Σκεπαρίου (1.260 μ.) και στον Οικισμό Ελαφίου (1 χλμ). Όπως είπε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος, κάλεσε τους Προέδρους να καταθέσουν προτάσεις, και από αυτές επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένες, αφού δεν μπορούσαν να ενταχθούν όλες. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Οι τεχνικές προδιαγραφές και τα τευχη δημοπράτησης του έργου με τίτλο “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ”, προϋπολογισμού 1.105.600,00 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.  ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Η συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Αύλειων Χώρων Δημοτικών Σχολείων». Αφορά στην παραλαβή εργασιών που έγιναν στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο. Η επιτροπή: Τακτικά μέλη: Γεωργία Ράπτη, Αθηνά Σαλκιτζόγλου, Αναπληρωματικά: Ευαγγελία Ζιώγα και Σωτήρης Φορτούνης, Πρόεδρος: Παναγιώτης Κοτσόπουλος. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το Πρακτικό ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Καστανιάς του Δήμου Μετεώρων». Ανάδοχος: Τσιλίκης Στυλιανός και Κωνσταντίνος ΟΕ. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το Πρακτικό ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Μαλακασίου του Δήμου Μετεώρων». Ανάδοχος: Φώτιος Στυλ. Τσιλίκης. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το Πρακτικό ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Κλεινοβού του Δήμου Μετεώρων». Ανάδοχος: Φώτιος Στυλ. Τσιλίκης. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το Πρακτικό ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Τυμφαίων του Δήμου Μετεώρων». Ανάδοχος: Τσιλίκης Στυλιανός και Κωνσταντίνος ΟΕ. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το Πρακτικό ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων». Ανάδοχος: Φώτιος Στυλ. Τσιλίκης. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το Πρακτικό ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Χασίων του Δήμου Μετεώρων». Ανάδοχος: Φώτιος Στυλ. Τσιλίκης. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το πρακτικό Ι της επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης «Μελέτη προστασίας & Διαχείρισης Διακατεχόμενου δάσους Κλεινού Κοινότητας Κλεινού περιόδου 2019-2028. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 ενδιαφερόμενοι και προσωρινός ανάδοχος είναι με έκπτωση 8% ο Γεώργιος Μουλάς. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Το πρακτικό Ι της Επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης «Μελέτη προστασίας & Διαχείρισης Διακατεχόμενου δάσους Αμαράντου Κοινότητας Αμαράντου περιόδου 2019-2028. Με κλήρωση αναδείχθηκε ανάδοχη η εταιρεία Οικοδάσος, αφού ισοτίμησαν 2 ενδιαφερόμενοι. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Η δίμηνη Παράταση προθεσμίας της σύμβασης προμήθειας καυσίμων, για να ολοκληρωθεί η πρόσφατη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου στον πρόσφατο διαγωνισμό. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Οι Τεχνικές προδιαγραφές & οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού «Προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση αδέσποτων ζώων έτους 2021-2022». Αφορά σε αποξηραμένη κροκέτα και 300 κονσέρβες. Συνολικό βάρος 40.000 κιλά. Συνολικό ποσό 27.800 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ρώτησε πόσο στοιχίζει η διαχείριση των αδέσποτων, αφού ο Δήμος φέτος ήδη πλήρωσε περί τις 45.000 ευρώ για τροφές, κτηνίατρο, κτηνιατρικά φάρμακα κ.λπ. “Δεν μπορούμε να πούμε το κόστος, διότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο”, απάντησε ο κ. Τούλας. “Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξάνονται τα αδέσποτα στο μέλλο”, είπε ο κ. Αρσενίου. “Υπάρχει αοριστία όσο αφορά στον αριθμό των αδέσποτων”, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, “γι’ αυτό δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε”. Τους όρους καταψήφισε και ο κ. Παπαμιχαήλ.
 • Η Αποδοχή πίστωσης από Κεντρικούς αυτοτελείς πόρους έτους 2021 (B΄κατανομή) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Η Απαλλαγή υπολόγου ενταλμάτων προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Ο Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου προς υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων κατά την εκδίκαση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου (πολιτικό τμήμα). Αφορά σε παλιά υπόθεση του 2017. Ορίστηκε ξανά ο κ. Λεωνίδας Μπέλτσιος (26/5 η δικάσιμος) Με ποσό 1.459 ευρώ. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Ορισμός Συμβολαιογράφου (Ελευθερία Καλογήρου) για την σύνταξη ειδικού συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου για την προηγούμενη υπόθεση. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 286/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για άσκηση, σύνταξη, κατάθεση και προσδιορισμό εφέσεως κατά της υπ’ αριθμ.110/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων (Τακτική Διαδικασία). Αφορά σε υπόθεση του 2002 (του πρώην Δήμου Τυμφαίων), για εργασίες που φέρονται ότι έγιναν χωρίς αποφάσεις οργάνων. Η πρωτόδικη απόφαση δικαιώνει εν μέρει τον ενάγοντα. Ορίστηκε ο κ. Νίκος Γκαραβέλας. ΟΜΟΦΩΝΑ.
 • Απολογισμός οικ. έτους 2019. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
 • Απολογισμός οικ. έτους 2020. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Για τους απολογισμούς μίλησε ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου παναγιώτης Κοτσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων του Δήμου, το οποίο χαρακτήρισε σωτήριο, διότι σε διαφορετική περίπτωση για το ποσό των οφειλών θα δεσμευόταν ολόκληρο το διαθέσιμο ταμείο, και δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν ούτε οι υπάλληλοι. Είπε επίσης ότι η παρακράτηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων από τους ΚΑΠ είναι μικρή και το όφελος του Δήμου είναι τεράστιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ