Πρόταση στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε 8 χωριά του Δήμου Μετεώρων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ 01 για την υλοποίηση της πράξης «ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ», ενέκρινε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜ.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων στην υδροδότηση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί της Ασπροκκλησιάς, της Καλογριανής, της Κρανιάς Ασπροποτάμου, του Μαυρελίου, του Ξηροκάμπου, του Φλαμπουρεσίου, της Βασιλικής και του Καστρακίου.

Στην Ασπροκκλησιά θα αντικατασταθούν 5.723 μέτρα πεπαλαιωμένου δικτύου, στην Καλογριανή 758 μέτρα, στην Κρανιά Ασπροποτάμου 1.866 μέτρα, στο Μαυρέλι 3.100 μέτρα, στον Ξηρόκαμπο 1.543 μέτρα, στο Φλαμπουρέσι 4.618 μέτρα, στην Βασιλική κατασκευάζεται καταθλιπτικός αγωγός μήκους 3.000 που θα μεταφέρει το αντλούμενο νερό της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Παλαιαύλακας» στην δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου ύδατος του οικισμού και στο Καστράκι θα υλοποιηθεί το εναπομείναν τμήμα της μελέτης που αφορούσε 20.642 μέτρα και που κομμάτι της έχει υλοποιηθεί την πενταετία 2009-2014.

Η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης γίνεται γιατί αυτά δεν εξασφαλίζουν ούτε την επάρκεια ούτε την απαιτούμενη ποιότητα νερού και δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής (καθημερινές θραύσεις και ανεπιθύμητες εισροές στο δίκτυο). Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, πλήρως συμβατό με τις ευρωπαικές προδιαγραφές (σε επίπεδο ελέγχου ποιότητας νερού, εξοικονόμησης νερού κλπ) που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των παραπάνω Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα. Η διάταξη, η γεωμετρία και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των υδρευτικών έργων θα περιλαμβάνονται στα σχετικά σχέδια (οριζοντιογραφίες και μηκοτομές) της μελέτης που τελικά θα εγκριθεί.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της πράξης της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.042.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απροβλέπτων (ανάλογα αν πρόκειται για έργο, μελέτη, προμήθεια, υπηρεσία). Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοσθεί σύμφωνα με υποδείξεις της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ΕΥΔΕ-ΥΠΕΣ, εφόσον τροποποιηθούν όπως προβλέπεται τα χρηματοδοτικά στοιχεία της πράξης.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα. Σημειώνεται ότι και από αυτή τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο κ. Χρήστος Σινάνης και η κ. Μαρία Φροσυνάκη, λόγω του ότι η συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Επιχείρησης γίνονται δια περιφοράς και όχι δια τηλεδιάσκεψης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ