Οικονομική Επιτροπή: Σοβαρό θέμα με την παράταση που δόθηκε το 2019 στην αποκομιδή των απορριμμάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μισή ώρα διήρκησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, τη δωρεά της Αιγέας ΑΜΚΕ, του Ιδρύματος της Αθανασίας και του Μαρίνου Μαρτίνου, που αφορά σε 300 μπάλες (100 ποδοσφαίρου, 100 μπάσκετ και 100 βόλεϊ).

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Θεόδωρος Αλέκος, σημείωσε ότι απέστειλε ήδη στον κ. Μαρτίνο ευχαριστήρια επιστολή για τη δωρεά του ιδρύματος.
από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναβλήθηκε η συζήτηση για δύο από αυτά:

• Περί διαγραφής βεβαιωμένων παραβάσεων ΚΟΚ και χρεών από Χρηματικούς Καταλόγους του Δήμου Μετεώρων.

• Τροποιοίηση προϋπολογισμού έτους 2021.

Τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα:

• Πρακτικό I της Επιτροπής Διαγωνισμού με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής για τη μελέτη: Ενέργειες και Διαδικασίες Μελετητικής Ωρίμανσης του έργου της πράξης «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ». Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας, καλύτερη προσφορά με βαθμολογία 91,50 αναδείχθηκε αυτή της εταιρείας ΙΛΥΔΑ – Ζαφείρης. Θα ακολουθήσει σε άλλη συνεδρίαση η επικύρωση για την καλύτερη οικονομική προσφορά.

• Αντικατάσταση μέλους της επιτροπής Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας/αξιολόγησης διαγωνισμών που αφορούν δημόσιες συμβάσεις δασών. Στη θέση της κ. Κορδέλα τοποθετήθηκε ο κ. Νούλας.

• Έκδοση Εντάλματος Προπληρωμής για την αντιμετώπιση της δαπάνης: «Επέκταση ΦΟΠ Καστανιάς»

• Έκδοση Εντάλματος Προπληρωμής για την αντιμετώπιση της δαπάνης: «Επέκταση ΦΟΠ Περιστέρας».

• Έκδοση Εντάλματος Προπληρωμής για την αντιμετώπιση της δαπάνης: «Επέκταση ΦΟΠ Διάβας».

• Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67σε α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου(ΝΠΔΔ). Ο Δήμος μας θα καταθέσει πρόταση για 5 θέσεις. Το 75% των αμοιβών των υπαλλήλων θα καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ και το 25% από τον Δήμο.

• Πρακτικά δημοπρασίας αγροτεμαχίου κοινότητας Μεγ. Κερασιάς Δήμου Μετεώρων,

• Χορήγηση παράτασης στην Εταιρεία Α.Λιτου-Γ.Γκέκας ΟΕ. Χορήγηση για την περαίωση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ» έως 30 Ιουνίου 2021. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιώργος Θώμος εκπρόσωπος της εταιρείας τον διαβεβαίωσε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου. Με παρέμβαση του Γιάννη Παπαμιχαήλ, αποφασίστηκε να μην δοθεί άλλη παράταση (είναι η δεύτερη).

• Νομική αντιμετώπιση της υπ. αριθ. 20006/2020 έκθεσης ελέγχου στο Δήμο Μετεώρων της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ) στο Νομό Τρικάλων. Όπως είπε ο κ. Αλέκος το θέμα αφορά κυρίως σε παρατυπία που αφορά στη χορήγηση παράτασης στην αποκομιδή απορριμμάτων του 2019 από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, μία υπόθεση 200.000 ευρώ περίπου. Ορίστηκε ο δικηγόρος Δημοσθένης Τσαγκρασούλης. Η Μαρία Φροσυνάκη ζήτησε να οριστεί κι ένας ακόμη δικηγόρος (όχι η ίδια) που θα υποδείξει η παράταξη του κ. Σινάνη, διότι το θέμα αφορά τη δημαρχία του, αλλά ο κ. Αλέκος είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, που θα σήμαινε και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι μπορεί να επιφέρει πρόστιμο εις βάρος του Δήμου.

Δείτε τη συνεδρίαση

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “…. παρατυπία που αφορά στη χορήγηση παράτασης στην αποκομιδή απορριμμάτων του 2019 από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, μία υπόθεση 200.000 ευρώ περίπου”
    Ένας Κίτσιος από Πρεβέντα που δεν είναι για κουβέντα και ένας Κίτσιος από Βανακούλια, τώρα βαράνε τα νταούλια. Βγάλτε δίσκο για δικηγόρο. ΛΑΜΠΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ