Απόπειρα απάτης εις βάρος μεγάλης εταιρείας της Καλαμπάκας (φώτο-ντοκουμέντο)

Νέα απόπειρα απάτης σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Καλαμπάκα.

Συγκεκριμένα, απατεώνας τηλεφώνησε το πρωί σε μεγάλη εταιρεία με έδρα την περιοχή της Καλαμπάκας προσποιούμενος τον… πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μετεώρων (την 5ετία 2014-2019). Έκανε μια παραγγελία για λογαριασμό του… Δήμου Μετεώρων δήθεν, ύψους 580 € και είπε στην υπεύθυνη λογιστηρίου ότι επειδή ήταν ημέρα πληρωμών θα έκανε κατευθείαν την κατάθεση.

Η υπεύθυνη του λογιστηρίου της εταιρείας αντιλήφθηκε αμέσως την απάτη και επικοινώνησε αμέσως με τον πρώην αντιδήμαρχο για να τον ενημερώσει. Δεν τσίμπησε δε ούτε στην… μαϊμού – κατάθεση που έγινε δήθεν σε λογαριασμό της εταιρείας, ύψους… 5.804 € και στην απαίτηση να «επιστραφούν» τα… 5.224 € που δήθεν κατατέθηκαν κατά λάθος. Ενημέρωσε δε αμέσως τις αστυνομικές αρχές.

Κατά την πάγια τακτική του οι απατεώνες προσποιούνται επώνυμους επιχειρηματίες, αυτοδιοικητικούς κλπ. και προσπαθούν να επωφεληθούν ζητώντας «επιστροφή χρημάτων» (που δεν κατέθεσαν ποτέ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η αστυνομία εφιστά την προσοχή, καθώς το φαινόμενο είναι πολύ συχνό και στην περιοχή μας και τα ανυποψίαστα θύματα αρκετά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ