Πρεμιέρα για το λιανεμπόριο με την υπηρεσία click away

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το λιανεμπόριο, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η υπηρεσία click away, για τα εμπορικά καταστήματα.

Το click away θα ισχύσει έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει επάνοδο της κανονικότητας για το λιανεμπόριο.

Οι παραγγελίες θα γίνονται μέσω e-shop ή τηλεφωνικά, ενώ οι πληρωμές είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS έξω από το κατάστημα. Ο πολίτης θα παραλαμβάνει το προϊόν του έξω από το κατάστημα, προσκομίζοντας την ηλεκτρονική απόδειξή του, ενώ η σειρά αναμονής δεν πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα, και οι αποστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.

Η υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, άρα όχι σε κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια, και θα πρέπει να έχουν, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τα ελεγκτικά συνεργεία, αναλυτική λίστα με τις προγραμματισμένες παραδόσεις της ημέρας.

Σε επιχείρηση που θα βρεθεί, σε έλεγχο, στο εσωτερικό της με πελάτη θα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο -από 2.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τα τ.μ. – και θα επιβάλλεται ταυτόχρονα και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες.

 

Προβληματισμός στην αγορά

Η ανακοίνωση του μέτρου του click away προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από τους εμπόρους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας μάλιστα απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, ζητώντας την άρση του μέτρου, παραθέτοντας συνοπτικά τους λόγους.

“Χρειαζόμαστε να βρεθεί τρόπος, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να λειτουργήσουμε έστω και για λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα –ακόμα και σε συγκεκριμένους νομούς με λιγότερα κρούσματα από άλλους-, που αποτελεί την περίοδο με τον μεγαλύτερο τζίρο του έτους για το λιανεμπόριο, συγχρόνως να απαγορευτεί η πώληση εποχικών ειδών και ειδών λιανικής από τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, έστω και τις πρώτες μέρες, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο. Επίσης χρειαζόμαστε γενναία μέτρα στήριξης, κάποιες προτάσεις στείλαμε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, σας τις κοινοποιούμε. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι το λιανεμπόριο δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος, είμαστε πραγματικά εξουθενωμένοι και πιστέψτε μας, υπάρχουν πολλοί από εμάς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα επιβίωσης”, σημειώνεται στην επιστολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ