Διαδικτυακό Forum θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού με συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Τομέας Τουρισμού του Δήμου Μετεώρων συμμετέχει σε διεθνές διαδικτυακό WORKSHOP με την επωνυμία «GREEK ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY».
Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται κατά το τριήμερο 25 – 27 Νοέμβρη και ο Δήμος Μετεώρων εκπροσωπείται από τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο – Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών.
Πρόκειται για workshop το οποίο απευθύνεται κυρίως στην αγορά του Βελγίου και της ευρύτερης περιοχής των Κάτω Χωρών και της Γαλλίας. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συνομιλίες με 30 τουριστικούς πράκτορες ή και οδηγούς – ξεναγούς.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Λύπας Δημήτριος


 

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό forum με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού μέσω του διαδικτυακού καναλιού ITN News. Το εν λόγω forum ήταν μία πρωτοβουλία του κ. Καραχρήστου Γεώργιου – δημοσιογράφου και διευθυντή της εταιρείας Mact Media Group. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν 110 ομιλητές, το παρακολούθησαν άμεσα 27.500 άτομα, απαντήθηκαν 200 ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των εκπομπών και εστάλησαν 100.000 e-mail προς επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμος Μετεώρων συμμετείχε στην ενότητα του Πολιτιστικού Τουρισμού με εισηγητή τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο – ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών.
Στόχος του forum ήταν η παρουσίαση των διαφόρων μορφών τουρισμού και οι αλληλένδετες δραστηριότητές τους. Εξειδικευμένοι εισηγητές ανέλυσαν τις διάφορες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα και τους τρόπους που μπορούν να αναπτυχθούν προς ενημέρωση του ευρύ κοινού. Στην εποχή του covid-19 που διανύουμε επιταχύνεται η ανάγκη για στροφή προς τον θεματικό τουρισμό.
Τα βασικά συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν ήταν τα εξής:
1. Χαρτογράφηση υπηρεσιών
2. Θεματικός και εναλλακτικός τουρισμός προς επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
3. Επίλυση προβλημάτων προς την κατεύθυνση αυτή
4. Συνεργασία σε όλο το φάσμα του τουρισμού
5. Ολοκληρωμένα σχέδια στρατηγικού σχεδιασμού
6. Αλληλεπίδραση όλων των τομέων
7. Διαφημιστική προβολή
8. Υπόψη από τα σχετικά υπουργεία των μεμονωμένων προτάσεων
9. Ανάδειξη των παραδοσιακών προιόντων από τα καταλύματα με έμφαση στην ποιότητα

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Λύπας Δημήτριος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ