Δήμος Μετεώρων: Οι αποφάσεις στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των Επιτροπών

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με κυριότερο θέμα αυτό της αίτησης της εταιρείας «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για παραχώρηση από πλευράς Δήμου του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και εμφιάλωσης – εμπορίας του πόσιμου ύδατος από την κοινοτική πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμαράντου, συνεδρίασε χθες Δευτέρα δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων.

Κατά την ψηφοφορία, που έγινε με αποστολή ψήφων ηλεκτρονικά, 14 μέλη του Δ.Σ. συν τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αμαράντου τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης, ενώ 19 ζήτησαν αναβολή στη συζήτηση του θέματος.

Ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς 3 άτομα (παράταξη Χρ. Σινάνη) τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης, ενώ 6 ζήτησαν αναβολή της συζήτησης.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Δ.Σ. ενέκρινε:

-Κατά πλειοψηφία τη μείωση κατά 40% μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID – 19 (ΠΝΠ 20-3-2020 ΦΕΚ 68Α/2020). Η παράταξη του Χρ. Σινάνης ήταν υπέρ της μείωσης για όλο το 2020, πέραν του ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος.

– Κατά πλειοψηφία την απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών και απαλλαγή των δημοτών από τα δίδακτρα των χορευτικών μαθημάτων και της μουσικής σχολής για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους (παρ. 1 του άρθρου εικοστού έκτου της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 84/13-4-20 τεύχος Α΄& 5043/14-11-20 τεύχος Β΄). Η παράταξη του Χρ. Σινάνης ήταν υπέρ της απαλλαγής για όλο το 2020, πέραν του ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος.

-Κατά πλειοψηφία την απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19 (άρθρο 37 ΠΝΠ 20-3-2020 ΦΕΚ 68/τ.Α΄/2020 & 4899/6-11-20 τεύχος Β΄). Η παράταξη του Χρ. Σινάνης ήταν υπέρ της απαλλαγής για όλο το 2020, πέραν του ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος.

– Κατά πλειοψηφία την αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαράντου «Η ΒΕΝΤIΣΤΑ» περί ονομασίας πλατείας στην Κ. Αμαράντου σε Πλατεία Δωροθέου και ανέγερση επιτύμβιας στήλης. Πρόκειται για τον μακαριστό πρώην Μητροπολίτη, που έχει αφήσει κληρονομιά στο χωριό – γενέτειρά του, πυο διαχειρίζεται το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο Δήμος και η τοπική κοινότητα (βλ. Βιογραφικό). Ο Γιώργος Χαντζιάρας δήλωσε “παρών”.

-Ομόφωνα τον ορισμό επιτροπής για την παραλαβή των τροφίμων και της Βασικής Υλικής Συνδρομής για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής» του ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020.

-Κατά πλειοψηφία το αίτημα Χαρχαντή Ευάγγελου περί άδειας τομής οδοστρώματος στην Κ. Λογγά για την απομάκρυνση όμβριων υδάτων (“παρών” δήλωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ).

-Ομόφωνα την αίτηση του προέδρου της Κοινότητας Μεγ. Κερασιάς για υποβολή αιτήματος προς την Ιερά Μητρόπολη για παραχώρηση οικοπέδου ιδιοκτησίας της για δημιουργία παιδικής χαράς.

-Ομόφωνα το αίτημα του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Ομίλου Καστρακίου για παραχώρηση προς χρήση «μη ενεργών» αιθουσών του Σχολείου Καστρακίου.

-Ομόφωνα την θετική έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Διακατεχόμενου δάσους Χελιμόδι (διαχειριστική μελέτη περιόδου 2021-2025).

-Ομόφωνα την θετική έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του δάσους Αγναντιάς (διαχειριστική μελέτη περιόδου 2017-2026).

– Ομόφωνα την αίτηση Γούλα Χρήστου περί αντικατάστασής του από αναπληρωματικό μέλος (Χρήστο Κοντογούλα) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η εκμίσθωση αγροτεμαχίων στην Κοινότητα Βασιλικής.

 

Οικονομική Επιτροπή

Εγκρίθηκαν:

-Κατά πλειοψηφία τη μείωση κατά 40% μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID – 19 (ΠΝΠ 20-3-2020 ΦΕΚ 68Α/2020). Η παράταξη του Χρ. Σινάνης ήταν υπέρ της μείωσης για όλο το 2020, πέραν του ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος.

– Κατά πλειοψηφία η απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών και απαλλαγή των δημοτών από τα δίδακτρα των χορευτικών μαθημάτων και της μουσικής σχολής για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους (παρ. 1 του άρθρου εικοστού έκτου της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 84/13-4-20 τεύχος Α΄& 5043/14-11-20 τεύχος Β΄). Η παράταξη του Χρ. Σινάνης ήταν υπέρ της απαλλαγής για όλο το 2020, πέραν του ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος.

-Κατά πλειοψηφία η απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19 (άρθρο 37 ΠΝΠ 20-3-2020 ΦΕΚ 68/τ.Α΄/2020 & 4899/6-11-20 τεύχος Β΄). Η παράταξη του Χρ. Σινάνης ήταν υπέρ της απαλλαγής για όλο το 2020, πέραν του ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος.

– Το πρακτικό Ι του διαγωνισμού «Αποχέτευση Ομβρίων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας Δήμου Μετεώρων» για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

 

Συνεδρίαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.

Για το αίτημα της εταιρείας «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για παραχώρηση – εκμίσθωση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και εμφιάλωσης – εμπορίας του πόσιμου ύδατος από την κοινοτική πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμαράντου 3 μέλη (παράταξη Χρ. Σινάνη) τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης και 6 ζήτησαν αναβολή.

-Ομόφωνα εγκρίθηκε το αίτημα Χαρχαντή Ευάγγελου περί άδειας τομής οδοστρώματος στην Κ. Λογγά για την απομάκρυνση όμβριων υδάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ