Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου υποδέχθηκε τον Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με αγιορειτική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα.

Στην συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.

Ο Γέροντας Εφραίμ καλοσωρίζοντας τον Μητροπολίτη Σταγών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με πολλή χαρά σας υποδεχθήκαμε και χαιρόμεθα πολύ που έρχεστε από τα Μετέωρα για να προεξάρχετε στον εορτασμό για τον Άγιο Ευδόκιμο».

Επίσης, ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς του Αγίου Όρους με τα Μετέωρα.

Σε άλλο σημείο ο Καθηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής, καθώς και στον τιμώμενο Άγιο Ευδόκιμο.

«Εύχομαι η παρουσία σας εδώ να μας βοηθήσει και να μας δώσει δύναμη», πρόσθεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ για την θερμή υποδοχή τονίζοντας πως η Μόνη Βατοπαιδίου είναι μοναδική πανορθοδόξως.

«Εμείς οφείλουμε τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο σας, αλλά οφείλουμε ευγνωμοσύνη γιατί είστε πνευματικός σε μια από τις Μονές μας στα Μετέωρα, του Ρουσάνου», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

«Για εμάς είναι μεγάλη ευλογία που έχουμε τους δεσμούς αυτούς με το Άγιον Όρος, και θα τολμήσω να πω ότι ένας Αγιορείτης μοναχός έχει τη «νοστιμιά» του Αγίου Πνεύματος», συμπλήρωσε ο κ. Θεόκλητος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ