Ο Άγιος Βησσαρίων στα Μετέωρα – Ένα εκπληκτικό βίντεο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεργκέι Σάποσνικοφ για τη δημιουργία αυτού του βαθιά ειρηνικού και υπέροχου βίντεο. Αυτή η θαυμάσια εργασία βοηθάει να αισθανθεί η ψυχή την γιορτή του Αγίου Βησσαρίωνα στα Μετέωρα.
Ο Άγιος ήταν Επίσκοπος Λαρίσης, πραγματοποίησε θαυμάσια έργα και βοήθησε τους ανθρώπους παντού, όπου αυτός έκρινε να υπηρετήσει και να επισκεφθεί. Λογίζεται προστάτης των Μετεώρων και σ’ αυτόν είναι αφιερωμένος ο Μητροπολιτικός Ναός της Καλαμπάκας.
Στις 14 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους γίνεται η περιφορά της Τιμίας Κάρας του από τον Ναό, στους Κεντρικούς δρόμους της Καλαμπάκας και επιστροφή.
Ο Άγιος είναι αγαπητός στο λαό όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στη Ρουμανία όπου είναι αφιερωμένος σ’ αυτόν τεράστιος Ναός στο Βουκουρέστι. Σε άρθρο για τον Άγιο Βησσαρίωνα στην Ιταλική γλώσσα μπορεί κανείς να διαβάσει ότι έζησε και στην Ιταλία, στη Ραβένα. Έτσι διάφοροι λαοί τον θεωρούν δικό τους, τον διεκδικούν για το ότι πρόσφερε υπηρεσία στον τόπο τους κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Αλλά και σήμερα ο Άγιος Βησσαρίων πάντα σπεύδει σε βοήθεια Δοξολογείται όχι μόνο για τις προσευχές και τις θαυματουργίες αλλά και τις εξαιρετικές αρχιτεκτονικές κατασκευές του με τα ωραιότατα γεφύρια, τα οποία ως πελώρια τόξα είναι ριγμένα πάνω στα ορεινά ποτάμια της Ελλάδας. Τα γεφύρια αυτά βρίσκονται και εξυπηρετούν απ’ τις αρχές του 16ου αιώνα έως και σήμερα.
Γι’ αυτά τα έργα του Αγίου Βησσαρίωνα τον ονομάζουν ακόμη «Ο Άγιος των γεφυριών». Για τον Επίσκοπο αυτό ήταν ένα πού συμβολικό έργο καθώς βοηθούσε τους ανθρώπους να συνδέονται μεταξύ τους και επίσης να επικοινωνούν με το Θεό…
Είμαι ευτυχής που οδηγήθηκα να στρέψω την προσοχή μου με την προσευχή στον Άγιο Βησσαρίωνα και να μάθω πιο πολλά για τη ζωή του.
Ευλογημένη δουλειά πάνω στο κεντημένο λάβαρο που παρουσιάζεται στο βίντεο. Σ’ αυτό το λάβαρο ο Άγιος εμφανίζεται να προσεύχεται και να τείνει το χέρι του πάνω στα Μοναστήρια των Αγίων Μετεώρων.
Είθε ο Άγιος Βησσαρίων να μας ενθυμείται όλους στις προσευχές του!

ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΑΤΒΕΓΙΕΒΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ