Ένα απόγευμα καλοκαιριού στην παραλία “Αλέκος” στον Ασπροπόταμο [Βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ

Τα νερά του Ασπροποτάμου στο διάβα τους σχηματίζουν κατά διαστήματα μικρές γαλαζοπράσινες λιμνούλες βάθους δυο περίπου μέτρων στις οποίες αρκετοί άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, κάνουν μπάνιο και παίζουν στα καθαρά νερά τους τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Μια από τις τοποθεσίες που προσελκύει πολλούς λάτρεις των καθαρών νερών είναι και η περιοχή «Αλέκος». Μάλιστα εκεί, σε απόσταση 100 περίπου μέτρων υπάρχουν δύο λιμνούλες που οι νεολαίοι βάφτισαν «Αλέκος Ι» και «Αλέκος ΙΙ».
Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται λίγο πριν από το χωριό Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια) Καλαμπάκας, στον κεντρικό Ασπροπόταμο. Κάποιοι λένε, χαριτολογώντας, πως κάνοντας βουτιές στα νερά ξεπλένεται ο κορωνοϊός!
Υπάρχουν δυο εκδοχές γιατί η περιοχή ονομάστηκε Αλέκος. Η μία ότι πνίγηκε εκεί κάποιος νέος που τον έλεγαν Αλέκο και η άλλη πως Αλέκο έλεγαν τον πρώτο που ξεκίνησε το κολύμπι σ’ αυτό το μέρος.
Επειδή στον «Αλέκο», που απέχει 13 περίπου χιλιόμετρα από την Κρανιά πηγαίνουν πολλοί κρανιώτες, είχα προτείνει πέρυσι στη Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς να γίνει μια λιμνούλα στο Κρανιώτικο Ρέμα, είτε μέσα στο χωριό κάτω από την Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού, είτε κοντά στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Γκίκα που απέχει 500-600 μέτρα από το χωριό. Δεν ξέρω αν ο Δήμος ή η Περιφέρεια μπορούν να κάνουν κάτι. Ένα μηχάνημα να κάνει τη λιμνούλα χρειάζεται. Άμμος, χαλίκια και βότσαλα, υπάρχουν.
Καλές βουτιές!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ