Με λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Διάβα

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού ο Μέγας Εσπερινός.

Στη συνέχεια διαβάστηκε η αρτοκλασία στο προαύλιο του ναού και ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στον π. Φώτιο Βούρλα και στο έργο του στην ενορία της Διάβας, που όπως είπε ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει τώρα ο π. Ηρακλής Φίλιος. Επίσης ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο τέλος του Εσπερινού, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία στους πιστούς (φαγητό σε πακέτο), τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων.

Αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, ημέρα της εορτής του Αγίου, και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεθσεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, μετ’ αρτοκλασίας, υψώματος του Αγίου και θείου κηρύγματος.

Στις 7:30 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.

 

Ο Ιερός Ναός Αγ. Παντελεήμονος και το πανηγύρι

Σημειώνεται ότι ο Ι. Ναός Αγίου Παντελεήμονος Διάβας εγκαινιάστηκε το 2011 και έκτοτε με δωρεές των ενοριτών του χωριού συνεχίζονται οι εργασίες μέχρι την αποπεράτωσή του.

Το χωριό πανηγυρίζει στις 26 προς 27 Ιουλίου, αντί στις 26 Οκτωβρίου (Αγίου Δημητρίου), κάτι που αποδίδεται, όπως συμβαίνει και σε άλλα χωριά, στο ότι ο Άγιος Παντελεήμονας εορτάζεται το καλοκαίρι.

Φέτος όμως, όπως και σε όλη τη χώρα, λόγω κορωνοϊού το πανηγύρι της Διάβας δεν θα γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ