«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δ. Μετεώρων για το κλείσιμο τμήματος της οδού Τρικάλων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μετεώρων, κεκλεισμένων των θυρών, βάσει της 163 εγκ. της 29-5-20 του ΥΠ.ΕΣ και προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού covid -19.

Η συνεδρίαση είχε χαρακτηριστεί ως έκτακτη και κατεπείγουσα, σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, καθώς τα θέματα αφορούν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα ενόψει καλοκαιριού.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν αρχικά το θέμα της ανάκλησης της προηγούμενης σχετικής απόφασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (υπ’ αριθμ. 21/2020), η οποία ανάκληση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, και ακολούθησε το θέμα «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Καλαμπάκας (σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 65 του N.4688/20 ΦΕΚ 101/24-5-20 )».

Θυμίζουμε ότι η απόφαση που ανακλήθηκε είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία (5-4), καθώς η παράταξη του Δημάρχου Θ. Αλέκου είχε ταχθεί υπέρ ενώ η παράταξη του κ. Σινάνη και ο κ. Παππάς από την παράταξη του κ. Παπαμιχαήλ τάχθηκαν κατά.

Ανάλογο ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και στη σημερινή συνεδρίαση, με τη διαφορά ότι η απόφαση αυτή δεν θα πάει στη συνέχεια ως εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα σταλθεί κατευθείαν για έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα ελέγξει την ορθότητα της διαδικασίας, της συνεδρίασης και της απόφασης.

Η απόφαση για το κλείσιμο τμημάτων των οδών Τρικάλων, Ευθ. Βλαχάβα και 28ης Οκτωβρίου λήφθηκε κατά πλειοψηφία (5-3) με τις ψήφους του Προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Κόττη και των συμβούλων Βασίλη Τσίκαρη, Νίκου Φωλίνα, Νίκου Μπαντανίκα και Γιώργου Παπανικολάου, ενώ η παράταξη του Χρ. Σινάνη (Κώστας Παπάντος, και Σπύρος Θέμελης) και ο σύμβουλος της παράταξης του Γ. Παπαμιχαήλ, Σωτήρης Παππάς τάχθηκαν κατά. Ο Σύμβουλος της παράταξης του Χρ. Σινάνη Γιάννης Γιαννούλας απουσίαζε.

Οι Δημήτρης Κόττης και Γιώργος Παπανικολάου τόνισαν ότι το μέτρο είναι προσωρινό και αν δεν προχωρά θα τροποποιηθεί ή θα σταματήσει να εφαρμόζεται. Ο νομικός εκπρόσωπος των 68 υπογραφόντων σημείωσε ότι δεν έχει εκφράσει σχετική άποψη το Αστυνομικό Τμήμα, και ο κ. Κόττης είπε οτι την αναμένουν συντομα.

Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση έχει τροποποιηθεί, καθώς το τμήμα της οδού Τρικάλων, όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, εφόσον εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση που έλαβε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα είναι από το ξενοδοχείο Διβάνη έως το Δασαρχείο. Τα υπόλοιπα τμήματα στην οδό Ευθ. Βλαχάβα και στην οδό 28ης Οκτωβρίου παραμένουν τα ίδια με την αρχική πρόταση (από το ύψος του Πρακτορείου ΟΠΑΠ έως το ύψος του Μίνι Μάρκετ για την οδό Ευθ. Βλαχάβα και από το ύψος του Δημαρχείου έως τη διασταύρωση με την οδό Πατριάρχου Δημητρίου Α΄ στην οδό 28ης Οκτωβρίου).

Σημειώνεται ότι παραβρέθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος 68 επαγγελματιών υπογραφόντων αίτηση κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν την υποβολή ένστασης και τη δικαστική οδό, εφόσον επιχειρηθεί η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ανάλογη νομική εξέλιξη είχαν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιχείρησε να εφαρμόσει προ ετών επί δημαρχίας του ο Δημήτρης Σακελλαρίου, ο οποίος αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Σινάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμπάκας Αθανάσιος Σινάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μετεώρων Σωτήρης Παπαχρήστος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λύπας και Γιώργος Θώμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Αρσενίου, Στέφανος Θεοχάρχης και Μαρία Φροσυνάκη και ο Τοπικός Σύμβουλος Καλαμπάκας Φώτης Καραθανασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ