“Ναι” από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο κλείσιμο της οδού Τρικάλων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Δημήτρη Κόττη να ενημερώνει ότι εκτός ημερήσιας διάταξης θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της ματαίωσης της εμποροπανήγυρης.

Αρχικά ομόφωνα εγκρίθηκε η κατάργηση της θέσης του περιπτέρου επί της οδού Ρόδου 1 στην Καλαμπάκα.

Για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ο κ. Κόττης αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Τρικάλων και σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ευθ. Βλαχάβα από 1-07-2020 έως 31-10-2020 και κατά τις ώρες 21:00 έως 01:00.

Είπε ότι το μέτρο είναι προσωρινό και ότι λαμβάνεται για να στηριχθούν οι επαγγελματίες.

Ο Κώστας Παπάντος είπε ότι είναι επικίνδυνο να είναι οι κάθετοι δρόμοι ανοικτοί. Είπε επίσης ότι θα αυξηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στην οδό Αγίου Στεφάνου, και κατέληξε λέγοντας ότι η παράταξη Σινάνη τάσσεται κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ο δικηγόρος Δήμος Θανάσουλας για λογαριασμό των καταστηματαρχών της οδού Τρικάλων, είπε ότι 68 επαγγελματίες (σ.σ. το έγγραφο δεν παραδόθηκε στη γραμματεία) τάσσονται κατά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, φοβούμενοι οικονομικές επιπτώσεις.

“Θυμίζει παρωχημένες αποφάσεις προηγούμενων ετών, χάριν μιας παλαιομοδίτικης περατσάδας”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, δεν προβλέπεται πουθενά πλήρες κλείσιμο οδών, είπε, ενώ είπε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν και ανάγκες πολιτών για φαρμακεία κ.λπ.

Ο κ. Κόττης ξεκαθάρισε ότι για έκτακτες περιπτώσεις προβλέπονται κινήσεις οχημάτων και ότι θα γίνει γενικά ό,τι είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες.

Κατά πλειοψηφία (5-4) εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς η παράταξη του κ. Σινάνη και ο κ. Παππάς από την παράταξη του κ. Παπαμιχαήλ τάχθηκαν κατά.

Το αίτημα Αστυνομικού Τμήματος για παραχώρηση οικοπέδου 604 τ.μ. προς ανέγερση αστυνομικού τμήματος εγκρίθηκε ομόφωνα και θα υλοποιηθεί, εφόσον περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου η έκταση, καθώς προέρχεται από την εισφορά σε γη από ιδιοκτησίες.

Αν δεν ανεγερθεί κτήριο σε 5 χρόνια η έκταση θα περιέλθει ξανά στην κυριότητα του Δήμου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Καθορισμός χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους της Κοιν. Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων.

Για τη ματαίωση της εμποροπανήγυρης ο κ. Κόττης αναφέρθηκε στην εισήγηση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και ομόφωνα τα μέλη τάχθηκαν κατά της τέλεσής της φέτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η οικονομία περνάει ίσως τη χειρότερη φάση της εδώ και δεκαετίες με την ύφεση να χτυπάει κόκκινο, την ανεργία να εκτοξεύεται, τα εισοδήματα να μειώνονται, την αβεβαιότητα να επικρατεί και εσείς εκεί STOP. Αλήθεια, εσείς που τονίζετε με κάθε τρόπο πόσο «αγαπάτε τους επαγγελματίες» δεν ανησυχείτε; ούτε ένας ούτε δύο , 68 δεν επιθυμούν το κλείσιμο των δρόμων. Αν λάβουμε υπόψη το ΟΧΙ της τοπικής κοινότητας και ότι στην επιτροπή ποιότητας ζωής το ΝΑΙ υπερίσχυσε μόνο με μια ψήφο όλα αυτά μαζί να σας προβληματίσουν και να καταλάβετε ότι λάθος αρμενίζετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ