Άνοιξαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Καλαμπάκας – Με τις προβλεπόμενες αποστάσεις οι μαθητές στα διαλείμματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου, τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία, μετά το lockdown του Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού.

Οι μικροί μαθητές, όπως και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας, επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες με νέα δεδομένα, ως προς τη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα. Σε διάλειμμα βρήκαμε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας που όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και όπως μας είπε ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Κομπογιάννης η συμμετοχή τους την πρώτη ημέρα ήταν καθολική.

Το σχολικό έτος θα λήξει στις 26 Ιουνίου και μέχρι τότε, οι τάξεις θα έχουν μέχρι 15 μαθητές. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). Σημαντικό μέρος της δεύτερης «πρώτης μέρας» στο σχολείο θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου. Πάντως, όπως έχει επισημανθεί από την ηγεσία του υπουργείου, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ