Εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος εν Βουνένη στο Βυτουμά Καλαμπάκας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων λόγω κορονοϊού στις εκκλησίες σήμερα, στις οποίες η Θεία λειτουργία τελέστηκε με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους ναούς της χώρας.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που τίμησαν τη μνήμη του προστάτη του Βυτουμά, Αγίου Νικολάου του εν Βουνένη (όπως μας ανέπτυξε πρόσφατα ότι είναι σωστό να αναφέρεται ο Σπ. Βλιώρας), συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου 2020 το πρωί στον ομώνυμο Ιερό ναό στον Βυτουμά, μια που λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό που ίσχυαν την ημέρα της γιορτής στις 9 Μαΐου δεν είχε πραγματοποιηθεί Εσπερινός, Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας.

Μετά από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον εφημέριο Βυτουμά π. Βασίλειο Γίτσα και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας π. Δημήτριο Σπυρόπουλο, ακολούθησε η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Με ευλάβεια οι πιστοί που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία και πήραν την ευλογία του Αγίου.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, ο Πρόεδρος της Κονότητας Καλαμπάκας (στην οποία ανήκει ο Οικισμός Βυτουμά) Αθανάσιος Σινάνης, τοπικοί σύμβουλοι της Κονότητας κ.ά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ