Στην κορυφή Τσουκαρέλα 2295 μ. ανέβηκαν τρεις συνδημότες μας – Πανέμορφες εικόνες

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) βρίσκεται νότια του Μετσόβου στην κεντρική Πίνδο βρέθηκαν τρεις συνδημότες μας την περασμένη Κυριακή 12 Μαΐου 2020. Είναι ένα από τα πιο απομονωμένο βουνά της περιοχής- αφού για να το προσεγγίσει κανείς πρέπει να διασχίσει μεγάλο μέρος της Πίνδου- και περιτριγυρίζεται από πολλές κορυφές που υπερβαίνουν τα 1.700μ. σε υψόμετρο. Έχει πάνω από δέκα κορυφές που υπερβαίνουν τα 2.000 μ. και αρκετές απότομες κόψεις για τους λάτρεις της δύσκολης ορειβασίας.
Περιμετρικά του βουνού υπάρχουν πολλά ποτάμια και ρέματα, καθώς και δάση έλατου και φυλλοβόλων, που την άνοιξη μεταμορφώνουν την περιοχή σε πολύχρωμο καμβά. Ακόμη είναι βασικός τροφοδότης των ποταμών Αχελώου και Αράχθου.
Οι τρεις φίλοι Γιάννης Τσικέλης, Χρήστος Κοράκης και Παναγιώτης Κανδύλης, στην μεγάλη διαδρομή τους συνάντησαν όμορφα τοπία, μικρούς καταρράκτες, καταπράσινες πλαγιές, μερικές απ’ αυτές χιονισμένες και την λίμνη Βερλίγκα. Τέλος, μετά τη λίμνη, έβαλαν στόχο την κορυφή Τσουκαρέλα με υψόμετρο 2295 μ. την οποία και κατάκτησαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ