Χωρίς πορεία και συγκεντρώσεις στην πλατεία η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμπάκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Χωρίς πορεία σε κεντρικούς δρόμους και συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία κύλησε η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμπάκα.

«Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε νέες δυσκολίες. Πολύ γρήγορα το successstory της Κυβέρνησης, η ανάπτυξη για όλους, οι «ατομικές ευκαιρίες που όλοι θα είχαμε τη δική μας», μετατράπηκαν στη σημερινή αβεβαιότητα. Μας λένε ότι ο κορωνοϊος δεν κάνει διακρίσεις σε πλούσιους και φτωχούς. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές θα πεινάσουν, επειδή η επιχείρηση τους υπολειτουργεί ή έχει κλείσει προσωρινά; Ή μήπως απολαμβάνουν τις ιδίες παροχές στην υγεία; Οι μεγάλοι έχουν τις πλάτες των κυβερνήσεων. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ, όπως και ο υπόλοιποι εργαζόμενοι του τόπου μας, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Αυτό έδειξε και η προηγουμένη οικονομική κρίση», τονίζεται στην ανακοίνωση των ΕΒΕ.

«Τον 21ο αιώνα, οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές μπορούν να αντιμετωπιστούν με βάση την τεράστια επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Όμως, ο πιο θανάσιμος “ιός”, που φρενάρει αυτές τις δυνατότητες, είναι η εκμετάλλευση και καταπίεση. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα μας. Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις πρόσφατες κοινές αγωνιστικές δράσεις με εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα», σημειώνει η Ομάδα Γυναικών.

«Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Εμείς διαλέξαμε πλευρά με όλους τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στο μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας ήταν κλειστό και δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση, ενώ από την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλαμπάκας, την Επιτροπή Αγώνα και την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας θα εκδοθεί αργότερα σήμερα σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς για το Σάββατο 9 Μαΐου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί όταν το εργατικό κέντρο ήταν ανοιχτό τι γινόταν, ένας έκανε πως μιλούσε, ένας χειροκροτούσε, και ένας φωτογράφιζε, να τα λέμε όλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ