Χορηγήθηκαν δύο άδειες για υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε Κρανιά και Ασπροπόταμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Δύο άδειες για την εγκατάσταση και λειτουργία υδροηλεκτρικών σταθμών σε Κρανιά και Ασπροπόταμο εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Αναλυτικά:

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

1. Δικαιούχος της άδειας
Δικαιούχος της άδειας είναι η εταιρεία με την επωνυμία «BR ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και διακριτικό τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Π.Ε.» όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται και με εταιρική σύνθεση: «BR SOLAR ΕΠΕ» 99,97% και ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 0,03%.

Η παρούσα άδεια χορηγείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 0,760 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 0,760 MW αποτελούμενο από έναν (1) υδροστρόβιλο τύπου Cross-flow. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στο Ρέμα Κρανιάς της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου, Δήμου Μετεώρων, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αποτυπώνεται στα τοπογραφικά διαγράμματα φύλλων χάρτη ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 και 1:50.000 τα οποία κατατέθηκαν στη ΡΑΕ με την ως άνω αίτηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΔΩ

Επίσης Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δικαιούχος της άδειας είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΙΤΕΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» με διακριτικό τίτλο «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΙΤΕΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Μ. Ε.Π.Ε.» όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται και με εταιρική σύνθεση: «ΜΠΡΑΤΣΑΣ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΜΕΣΙΤΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ «ΜΠΡΑΤΣΑΣ Α.Ε.» 100%.

Η παρούσα άδεια χορηγείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 1,72 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 1,60 MW, αποτελούμενο από δύο (2) υδροστρόβιλους τύπου Pelton ισχύος 0,86MW έκαστος. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στο Ρέμα Mουργκάτσου της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου, του Δήμου Μετεώρων, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αποτυπώνεται στα τοπογραφικά διαγράμματα φύλλων χάρτη ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 και 1:50.000 τα οποία κατατέθηκαν στη ΡΑΕ με την ως άνω αίτηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι και για τις δύο αιτήσεις δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τη μια έχουμε κάποιους “πράσινους επενδυτές” που με το έτσι θέλω έβαλαν σκοπό να γεμίσουν τις κορυφές των βουνών του Ασπροποτάμου και ιδιαίτερα της Κρανιάς που έχει πολλές, με αιολικά πάρκα για να πάρουν από τις 300 ανεμογεννήτριες που θα φυτέψουν πράσινη (οικολογική (;)) ενέργεια καταστρέφοντας όλες τις πανέμορφες κορυφές και τα δάση. Όλα στο βωμό του κέρδους. Ούτε την πανίδα, ούτε την χλωρίδα υπολογίζουν.
    Από την άλλη έχουμε κάποιους που πήραν σε πρώτη φάση άδεια για να παραγάγουν άλλης μορφής πράσινη ενέργεια, την υδροηλεκτρική, χρησιμοποιώντας το νερό του ρέματος της Κρανιάς Ασπροποτάμου, που διασχίζει το χωριό. Φυσικά οι μεγάλης διαμέτρου σωλήνες μεταφοράς του νερού θα περάσουν από τον ασφαλτόδρομο του χωριού, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και παράλληλα θα πάρουν όλο το νερό του ρέματος στο οποίο ευδοκιμεί το προστατευόμενο είδος ψαριού, η άγρια πέστροφα. Εκτός κι αν στην Μ.Π.Ε. υποστηρίζουν κι αυτοί, όπως οι προηγούμενοι πριν από 15 χρόνια περίπου, ότι στο ποτάμι (ρέμα) δεν είδαν καμία πέστροφα παρά μόνο κόκκαλο ψαριού σε περιττώματα βίδρας! Στο βωμό του κέρδους οι “πράσινοι επενδυτές” δεν υπολογίζουν τίποτε;
    Τι λένε για το θέμα αυτό το Δασαρχείο Καλαμπάκας, ο Δήμαρχος Μετεώρων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Κ. Σκρέκας και οι βουλευτές του νομού; Θα επιτρέψουν αυτή την οικολογική καταστροφή;

  2. Ίσως θά ‘πρεπε εμείς να πούμε το οχι παρά να περιμένουμε από τίς”αρχές”. Θά ταν μιά πράξη θάρρους και άμεσης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ