Σωτ. Φαμίσης: “50 τουρίστες σε ολόκληρη την περιοχή της Καλαμπάκας”

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την κατάσταση που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές της Καλαμπάκας και των Μετεώρων περιέγραψε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος ξενοδόχων Σωτήρης Φαμίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς τις τελευταίες 15 μέρες υπάρχουν μόνο ακυρώσεις και καθόλου κρατήσεις, αυτό τα λέει όλα. Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Στην περιοχή της Καλαμπάκας και των Μετεώρων, ήταν προγραμματισμένο να έρθουνε για μια περίοδο συνολικά 25 περίπου ημερών, ένας αριθμός 10 χιλιάδων μαθητών από την Ιταλία για σχολικές εκδρομές, οι οποίες και ακυρώθηκαν. Σοβαρό ζήτημα επίσης έχουμε και από την τεράστια αγορά της Ασίας, για τους οποίους τώρα είναι high season και ταξιδεύουν, και δεν κινήθηκε τίποτα από εκεί. Όσοι ήρθαν ήταν μόνο όσοι το προγραμμάτισαν από το 2019, αυτή τη στιγμή έχει σοβαρό πρόβλημα ακυρώσεων και ο Απρίλιος και ο Μάιος. Για τις περίπου 8.000 κλίνες που διαθέτει η περιοχή της Καλαμπάκας, υπάρχουν 50 τουρίστες αυτή την ώρα. Περιμένουμε από την πολιτεία να σταθεί δίπλα στην επαγγελματική κοινότητα και να δώσει μια οικονομική βοήθεια ώστε να μην βυθιστούμε κι άλλο στην κρίση.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντιλαμβάνομαι την κρίση, αλλά δεν είστε ο μόνος κλάδος που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το να ζητάτε από ένα χρεωκοπημένο κράτος οικονομική ενίσχυση φαντάζει κομμάτι δύσκολο. Όταν ασχολείσαι με τον τουρισμό πρέπει να έχεις υπόψη ότι υπάρχουν παράγοντες όπως τρομοκρατία, ακραία καιρικά φαινόμενα, πόλεμοι, επιδημίες, αεροπορικά ατυχήματα που επηρεάζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ