Οι φύλακες της γειτονιάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στα νιάτα τους, παντρεύτηκαν, έκαμαν οικογένεια, μόχθησαν, κάποιοι χωρίς εφόδια, με τις πιο αντίξοες συνθήκες, στερήθηκαν, γονάτισαν και σηκώθηκαν άμετρες φορές. Κάθε φορά συνέχιζαν τον ανήφορο, είχαν να μεγαλώσουν οικογένεια. Να σπουδάσουν παιδιά με χίλιους κόπους και θυσίες για νάχουν εκείνα μια καλύτερη ζωή από τη δική τους, να τα αποκαταστήσουν οικονομικά και κοινωνικά να τα παντρέψουν, και να τους μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να μην τα δώσουν σε ξένα χέρια, όπως εκείνοι που δεν είχαν κανέναν. Να κάνουν οικονομία για τα πάντα. Και τα χρόνια, οι δεκαετίες περνούσαν και περνούν.

Πριν το καταλάβουν, πριν μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή τους τα χρόνια πέρασαν. Και τώρα, τι γίνεται τώρα; Κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες εξακολουθούν να βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα.

Αυτοί λοιπόν, οι ήρωες της ζωής, τώρα στα γεράματα φυλάττουν Θερμοπύλες. Ζουν στα χωριά τους και δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για μετακόμιση. Ζούν στα σπίτια που έζησαν όλη τη ζωή τους αρνούμενοι να τα εγκαταλείψουν. Φύλακες της γειτονιάς, αρνούνται να την εγκαταλείψουν. Δεν την αφήνουν να ερημώσει.

Οι φωτογραφίες είναι του Θανάση Ράπτη, στην Οξύνεια, στην “Κούλια”, όπου παλιά έσφυζε από ζωή και ήταν η μεγαλύτερη γειτονιά του χωριού οι γείτονες ολοένα και λιγοστεύουν. Κι αυτοί που απομένουν περιμένουν τη μέριμνα της πολιτείας που πολλές φορές δεν έρχεται ποτέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ