Καλαμπάκα: Ανάστατοι οι επαγγελματίες της οδού Σιδηροδρόμου με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες της οδού Σιδηροδρόμου, όπου πρόσφατα οι εργασίες για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την ανάπλασή τους.

Η αγωνία τους αφορά στον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών, μια που κάποιοι από αυτούς που δραστηριοποιούνται στην οδό βλέπουν ότι το έργο δυσκολεύει από λίγο έως πολύ τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Βέβαια, όλοι τους γνωρίζουν ότι με την ανάπλαση των πεζοδρομίων ολόκληρη η οδός θα αλλάξει όψη και θα αναβαθμιστεί σημαντικά, όμως φοβούνται την οικονομική επίπτωση έστω και των λίγων εβδομάδων.

Μεταφέραμε τον προβληματισμό τους στον Δήμαρχο Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο, ο οποίος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται από μόνος του την αγωνία τους και έχει λάβει την υπόσχεση της ανάδοχης εταιρείας (Κ/ξια Εργοκατασκευή ΙΚΕ Πλιάτσικας Κων/νος – Παπαγεωργίου Παναγιώτης) ότι θα έχει παραδώσει το έργο μέσα σε πέντε εβδομάδες από την έναρξη των εργασιών.

Θυμίζουμε ότι η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Σιδηροδρόμου συμπεριλαμβάνεται στα έργα με γενικό τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ» με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας τον Ιούλιο του 2018.

Το έργο στην εν λόγω οδό είχε μπλοκάρει και μόλις πρόσφατα βρέθηκε λύση για την υλοποίησή του.

Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων αριστερά και δεξιά της οδού Σιδηροδρόμου αφορά σε μήκος 200,00 μ. περίπου, από την είσοδο της οδού Πίνδου έως την Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τα πεζοδρόμια θα διαμορφωθούν με το υπάρχον πλάτος 2,50 μ. εκατέρωθεν, ενώ θα κατασκευαστεί λωρίδα όδευσης τυφλών και ράμπες για ΑΜΕΑ. Η πλακόστρωση θα γίνει από κυβόλιθους χρωματικής απόχρωσης γκρι και προβλέπεται η εγκατάσταση δικτύου οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED, όμοια με τα υπάρχοντα φωτιστικά της οδού Τρικάλων.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προβληματισμός;η οδός είναι μια ζωή στο σκοτάδι τα πεζοδρόμια άλλου είναι έτσι άλλου γιουβέτσι αλλού τίποτα.δυστηχως με μαγικό ραβδί δεν γίνεται τιποτα.ας σταματήσουμε τους προβληματισμούς κ την γκρίνια κ ας κοιτάξουμε μπροστά κάποια στιγμή σε αυτή την πόλη παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ