Καλλιτεχνικό εργαστήρι και τιμή στους Τρεις Ιεράρχες από την ενορία Διάβας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το Σάββατο το απόγευμα κόπηκε η βασιλόπιτα των κατηχητικών και των συνάξεων Διάβας στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

Ο εφημέριος Διάβας Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηρακλής Φίλιος προανήγγειλε κατά την ομιλία του τη λειτουργία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, την αναβάθμιση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά:

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι: Από το επόμενο Σάββατο και κάθε 15 ήμερες στο παλαιό Σχολείο της Διάβας η αγιογράφος κ. Μαίρη Κουβάτα θα διδάσκει στους νέους του χωριού αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αγιογραφία, κεραμική και ελεύθερο σχέδιο.

Από τη Σοφία των Τριών Ιεραρχών: Κοντά στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και για δύο ημέρες θα πραγματοποιούνται από την επόμενη χρονιά διήμερες εκδηλώσεις. Την 1η ημέρα θα πραγματοποιείται θεολογική ομιλία και τη 2η Διαγωνισμός Έκθεσης σε δύο κατηγορίες, για  Μαθητές Δημοτικού και για Μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Χριστουγεννιάτικο χωριό: Μία μέρα μέσα στη Σαρακοστή των Χριστουγέννων στην πλατεία του χωριού θα στήνεται το Χριστουγεννιάτικο χωριό. Θα υπάρχουν πάγκοι με διάφορες ενότητες: Χειροτεχνίες, εργαστήριο σοκολάτας, εργαστήριο ζαχαρωτών, χειροποίητα γλυκίσματα και λικέρ από τις Κυρίες των Ερανικών Επιτροπών κ.ά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ