Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

Αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

-

Με δεκαπέντε θέματα στην ατζέντα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση για τη διοικητική αναδιοργάνωση που προέβη ο Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος και για την καταγγελία που έγινε για ανασφάλιστη εργαζόμενη στον Δήμο Μετεώρων και συγκεκριμένα στο Γεωλογικό Μουσείο.

Ο κ. Αλέκος είπε ότι διοικητικά και οργανωτικά ο Δήμος ήταν στον πάτο. “Από τότε που χάσατε τα παρατήσατε και ήταν όλα μπάχαλο”, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Σινάνη, ο οποίος απάντησε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι νέοι, αλλά εργάζονται επί χρόνια στον Δήμο.

Ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι δεν είναι σωστό να αποκαλείται μπάχαλο η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο.

Για την καταγγελία ο κ. Αλέκος είπε ότι η εργαζόμενη ήταν εθελόντρια, αλλά είναι απαράδεκτο να έχουν γίνει 20 καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι είναι απαράδεκτο να έχει προσωπικό ανασφάλιστο ο Δήμος Μετεώρων, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για το πόσα άτομα εργάζονται με μπλοκάκια.

“Υπέγραψα 10 μπλοκάκια για τη ΔΕΥΑΜ, και πέντε από αυτούς δούλευαν και παλαιότερα”, είπε ο κ. Αλέκος.

 

Εκτός ημερήσιας διάταξης

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της αύξησης του ωραρίου για δύο υπαλλήλους της Μουσικής Σχολής, και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το θέμα της παραχώρησης του πρώην τυροκομείου της Βλαχάβας στον Σύλλογο “Παλαιοπαναγιά” ο κ. Σινάνης δεν δέχθηκε να συζητηθεί, διότι, όπως είπε, δεν επείγει, και δεν συζητήθηκε.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1.-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε ο κ. Χαντζιάρας.

Για τον Τουριστικό Φορέα του νομού Τρικάλων ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καμία δράση και ότι ο Δήμος μας πρέπει να ζητήσει πίσω τα 15.000 ευρώ που έδωσε για την πρώτη δόση.

2.-Αίτηση Ράπτη Βησαρίας, Όλγας και Θεοδώρας (παράταση μίσθωσης πάρκινγκ επί της οδού Ελ.Βενιζέλου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.-Αίτηση Φανής Καραΐσκου (παράταση μίσθωσης καταστήματος επί της οδού 28ης Οκτωβρίου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.-Αίτηση Μιλτιάδη Προύτσου (παράταση μίσθωσης καταστήματος επί της οδού Κ.Οικονόμου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5.-Αίτηση Ιωάννη Μπακλαβά (παράταση μίσθωσης καταστήματος επί της οδού Κ. Οικονόμου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.-Αίτηση Βασιλείου Γκέκα (παράταση μίσθωσης ακινήτου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7.-Καθορισμός αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων. Πενήντα ευρώ για κάθε μέλος του Δ.Σ. που διαμένει σε απόσταση μεγαλύτερη των 11 χλμ από την Καλαμπάκα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Μοναστηριακού Δάσους «Δριστιανός» για την περίοδο 2020-2024. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Μοναστηριακού Δάσους «Ριγκλόβου» για την περίοδο 2020-2024. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Συνδιακατεχόμενου δάσους «Αηδόνας» για την περίοδο 2020-2024. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του δάσους Τσούγκουρο για την περίοδο 2020-2024. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.-Οριστική παραλαβή της μελέτης «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της πόλης Καλαμπάκας». Αφορά στη μελέτη που έγινε επί δημαρχίας Δ. Σακελλαρίου και δεν έχει πληρωθεί ακόμη ποσό 4.000 ευρώ περίπου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.-Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 330/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Σύσταση δεσμευμένου λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποτελεσματική υλοποίηση του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2018. Η πρώτη πρόταση αφορούσε σε ανακατασκευή πεζοδρομίων και η δεύτερη αναβάθμιση παιδότοπων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

14.-Η υπ’ αριθμ. 35/2019 απόφασης της Κοινότητας Καλαμπάκας για εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του γραφείου εγκρίθηκε ομόφωνα.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την Αίτηση Βούκια Γεωργίου (μείωση μίσθωσης κυλικείου), διότι πρέπει να ληφθεί απόφαση από τη σχολική επιτροπή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Για τον Τουριστικό Φορέα του νομού Τρικάλων ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καμία δράση και ότι ο Δήμος μας πρέπει να ζητήσει πίσω τα 15.000 ευρώ που έδωσε για την πρώτη δόση.”
    Επιτέλους κάποιος είπε αυτό που έλεγα, και όλοι σφύριζαν αδιάφορα. Ράντο άκουσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hamogelo.gr

www.hotelkostafamissi.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...