Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Χρίστος Χ. Λιάπης: Aπό το Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού στο...

Χρίστος Χ. Λιάπης: Aπό το Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού στο ΚΕΘΕΑ

-

Aς ξεκινήσουμε από το βιογραφικό του.

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά των Τρικάλων και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan, με έμφαση στην ομαδική ψυχοθεραπεία.

Είναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε και στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική.

Εκπαιδεύτηκε στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ως Ειδικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά, συστεγαζόμενος με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Γ. Αλεβιζόπουλο και δεύτερο ιατρείο στην Καλαμπάκα.

Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατέλεσε εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιατρικής, ταυτίζοντας τη θητεία του με ευεργετική αλλαγή στο καθεστώς των Ειδικευομένων-Ειδικών Ιατρών, σε Παράταση, όλης της χώρας.

Έχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του.

Είναι συν-συγγραφέας με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Tufts, S Nassir Ghaemi και με τον π. Υπουργό εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Όουεν, σε κεφάλαιο του βιβλίου “H Τοξίκωση της Εξουσίας”, των Αγγλικών Εκδόσεων Palgrave Macmillan.

Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτόν το εξαίρετο επιστήμονα; Τί συμβαίνει πραγματικά με την τοποθέτηση Λιάπη στο ΚΕΘΕΑ;

Ακούστε: Δεν τους ενοχλεί η Τατιάνα, αλλά ο Παναγιωτόπουλος….

Το νέο ΔΣ που τοποθετήθηκε με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνεται την Πέμπτη στη Βουλή, δεν ακυρώνει την έως τώρα διαδρομή του ΚΕΘΕΑ.

Αντίθετα έρχεται να εκσυγχρονίσει τον ρόλο του και να τον καταστήσει αποδοτικότερο για την κοινωνία και διαυγέστερο για την Πολιτεία.

 

Στη φωτογραφία, o Δρ. Λιάπης με τον Patrick Kennedy πρώην Γερουσιαστή, ανιψιό του δολοφονηθέντος Προέδρου John Kennedy και γιο του επίσης διατελέσαντος Γερουσιαστή, Ted Kennedy

 

Η αντίδραση, από μερίδα αντιπολιτευόμενων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΚΕΘΕΑ, του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστου Χ. Λιάπη MD, MSc, PhD, με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμμετοχή στις δραστηριότητες των «Γιατρών του Κόσμου», στην Αφρική, προσωποποίησε, συχνά με όρους χυδαιότητας που θύμιζαν άλλες εποχές, την προπαγανδιστική μεθόδευση πολιτικοποίησης ενός ευαίσθητου ζητήματος που θα έπρεπε -κανονικά- να είναι υπεράνω πολιτικών κομμάτων και χρωμάτων.

Ο Δρ. Λιάπης, πράγματι είναι στέλεχος της ΝΔ, δηλώνει, όμως πως αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα χωρίς κομματική ταυτότητα. Το όνομά του δεν έχει αναμειχθεί ποτέ σε κανένα σκάνδαλο (…τύπου π.χ. παραδικαστικών μεθοδεύσεων Novartis…).

Επιχειρώντας να φαιδροποιήσουν τη δημόσια παρουσία του, μέσα και αρθρογράφοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, εστίασαν σε δύο τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε εκπομπή της κας Στεφανίδου, η μία μάλιστα με θέμα την ιατρική χρήση της ινδικής κάνναβης. Μάλλον, όμως, είναι οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε πολιτικές εκπομπές, όπως η «Χώρα εν καμίνω» του Πάνου Παναγιωτόπουλου, που ενοχλούν τους κομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι παρασιωπούν το πλούσιο βιογραφικό του και ενορχηστρώνουν επιθέσεις σπίλωσης χαρακτήρα, ενάντια σε ένα νέο και άφθαρτο πολιτικό στέλεχος που με παρρησία και αξιοπρέπεια τους αντιπολιτεύθηκε δημόσια για 4 χρόνια.

Αυτή ήταν η δημόσια πολιτική παρουσία του κ. Λιάπη, κατά το διάστημα που η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση, με μια καθόλα σοβαρή, αξιοπρεπή και «διαβασμένη» εικόνα:

 

 

Τί όμως συμβαίνει πραγματικά στο ΚΕΘΕΑ;

Η ΠΝΠ όχι μόνον δεν καταργεί το αυτοδιοίκητο, αλλά φέρνει ουσιαστικές αρμοδιότητες στη Γενική Συνέλευση, η οποία μεχρι τώρα απλώς εξέλεγε το ΔΣ, με συνήθως μία και μόνη υποψηφιότητα για Πρόεδρο.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πόρισμα από το παράρτημα των Διαβατών του ΚΕΘΕΑ, στο οποίο καταγγέλεται ότι ναρκέμποροι βαπτίζονταν χρήστες, με πλαστά πιστοποιητικά του ΚΕΘΕΑ, ώστε να τύχουν των ευεργετημάτων του νόμου Παρασκευόπουλου και να αποφυλακιστούν γρηγορότερα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος, είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και για χρόνια εναλλασσόταν στην Προεδρία με τον κ. Νοταρά (βάσει του προαναφερθέντος στρεβλού -δήθεν- αυτοδιοίκητου συστήματος εκλογής από τη Γενική Συνέλευση, όπου γινόταν εκλογές με έναν μόνο, κάθε φορά, υποψήφιο, με τους δυο τους να αλληλοδιαδέχονται ο ένας τον άλλο, επί μακρού χρονικού διαστήματος).

Την ίδια στιγμή, κατατέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, στοιχεία περί οικονομικών ατασθαλιών στη μέχρι τώρα (..αυτο..)διοικούμενη περίοδο του ΚΕΘΕΑ [πχ δαπάνες ταξιδιού σε εξωτικό προορισμό, ύψους 500.000 Ευρώ, παράτυπα εντάλματα πληρωμών, ταύτιση ελεγκτών και ελεγχομένων κ.α.]. Να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός του ΚΕΘΕΑ, χορηγούμενος από το Υπουργείο Υγείας, ανέρχεται στα 20εκ. Ευρώ ετησίως.

Ο ιδρυτής του ΚΕΘΕΑ, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Ζαφειρίδης Φοίβος, με μακροσκελή επιστολή του, την οποία απέστειλε την περασμένη Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καταγγέλλει στρεβλώσεις οι οποίες αλλοίωσαν τον χαρακτήρα και τον ρόλο του ΚΕΘΕΑ, με οσμή οικονομικών σκανδάλων, βασανισμούς θεραπευομένων, αδιαφανείς βεβαιώσεις και πρακτικές κτλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να κατεβάσει ως μοναδική υποψηφιότητα για Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου.

Αυτά θα έπρεπε να αποτελούν την ουσία της συζήτησης και όχι η καθόλα αιτιολογημένη ΠΝΠ και ο εκσυγρονισμός και η εκκαθάριση των πολιτικο-συντεχνειακών εστιών διαφθοράς που επιχειρείται με αυτήν και με την τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ενός Συμβουλίου που έχει ως Αντιπρόεδρο μία πρώην εξαρτημένη, την κα Λεομπίλλα Φωτεινή (συμφώνως προς τις αρχές της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ, όπου οι απεξαρτημένοι πρώην χρήστες γίνονται θεραπευτές των χρηστών) και ως Πρόεδρο τον Ψυχίατρο και Διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών, Δρα Λιάπη Χρίστο.

Έναν νέο επιστήμονα, κάτοχο δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων (στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας) και Διδακτορικού, με εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια του Michigan και του Tufts των ΗΠΑ και συμμετοχή στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική.

Αυτά έπρεπε να αποτελούν τον πυρήνα του δημόσιου λόγου και προβληματισμού. Η εξάλειψη, δηλαδή, των εστιών διαφθοράς, ποδηγέτησης των μελών της Γενικής Συνέλευσης και βασανισμού ορισμένων εκ των θεραπευόμενων και των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, όπως αναφέρουν σε καταγγελίες τους.

Και όχι η παραφιλολογία περί δήθεν κατάργησης του “αυτοδιοίκητου” (το οποίο ουδέποτε υφίστατο, όπως συμπεραίνεται εκ των ανωτέρω) ή η ανακύκλωση ανασυσταμένων, φαλκιδευμένων και χυδαίων δημοσιευμάτων μειωτικών για την προσωπικότητα της νέας Αντιπροέδρου ή περί “lifestyle βασανιστηρίων” του νέου Προέδρου. Τα παραποιημένα αυτά δημοσιεύματα, ανακύκλωσε, μάλιστα, στον λογαριασμό του στο Facebook, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στον οποίο απάντησε διαδικτυακώς, χωρίς να τον κατονομάζει, ο Δρ. Λιάπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...