Επιδότηση των αμελκτικών μηχανών για τα αιγοπρόβατα ζητά ο Δημήτρης Κόττης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Υπόμνημα με το οποίο ζητά την επιδότηση των αμελκτικών μηχανών για τα αιγοπρόβατα απέστειλε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Μετεώρων Δημήτρης Κόττης.

 

Το υπόμνημα

«Θέμα: Αμελκτικές μηχανές αιγοπροβάτων στα προγράμματα του ΠΑΑ

Όπως σας είναι γνωστό στα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 η επιδότηση των αμελκτικών μηχανών αιγοπροβάτων για τους κτηνοτρόφους γίνεται μόνο από τα μέτρα 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Στα μέτρα αυτά δυστυχώς δεν μπορούν να ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι και μάλιστα και αυτοί που εντάσσονται, υπάρχουν περιορισμοί, όπως αυτοί περιγράφονται στην Υπουργική Απόφαση υλοποίησης του προγράμματος (αριθμός ζώων, τετραγωνικά μέτρα κ.λπ.).

Με το παρόν ζητούμε την δυνατότητα επιδότησης των αμελκτικών μηχανών για τα αιγοπρόβατα και από άλλα μέτρα του ΠΑΑ και ειδικότερα από τα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER, Μέτρο 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADERΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020» που υλοποιούνται σε όλη την χώρα με ευθύνη των Αναπτυξιακών Εταιριών.

Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας, και θα μας δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην ποιότητα του γάλακτος και κατά συνέπεια και όλων των προϊόντων του νομού μας.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος
Κόττης Δημήτριος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ