Απάντηση του Δήμου Μετεώρων σε δημοσίευμα για την παιδική χαρά της Χρυσομηλιάς – Οφειλόμενη ανταπάντηση της ιστοσελίδας μας

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας σχετικά με την είσοδο αλόγων στον χώρο της παιδικής χαράς στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας απέστειλε ο Δήμος Μετεώρων με την υπογραφή του Δημάρχου Χρήστου Σινάνη.

 

Η απάντηση του Δήμου Μετεώρων

Σε χθεσινό της δημοσίευμα, η ιστοσελίδα «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» κατήγγειλε την παρουσία αλόγων στους χώρους της παιδικής χαράς και του γηπέδου μπάσκετ στο χωριό της Χρυσομηλιάς.

Όπως φαίνεται από το ειρωνικό ύφος του δημοσιεύματος, δεν άρεσε στους συντάκτες της εν λόγω ιστοσελίδας, το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μετεώρων σχετικά με την αναβάθμιση παιδικών χαρών στα χωριά του Δήμου μας.

Δεν ξέρουμε βέβαια τι ακριβώς δεν τους άρεσε, όμως ελπίζουμε να μην έχουν πρόβλημα με την ουσία του Δελτίου Τύπου, δηλαδή με το γεγονός ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αναβαθμίζονται παιδικές χαρές σε 17 κοινότητες του Δήμου Μετεώρων.

Με αφορμή λοιπόν ένα τυχαίο γεγονός, η εν λόγω ιστοσελίδα παρουσίασε στους αναγνώστες της, μία εσφαλμένη και πλήρως παραποιημένη εικόνα της παιδικής χαράς στο χωριό της Χρυσομηλιάς.

Επικαλούμενοι «μαρτυρίες» και χωρίς να ελέγξει τις πληροφορίες, αναφέρθηκε μόνο στην παρουσία των αλόγων και παρέβλεψε κάθε αναφορά στην παρουσία των συνεργιών του Δήμου που εργάζονται για την ολοκλήρωση των εργασιών που εκτελούνται στον χώρο.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες πως η ανακατασκευή της παιδικής χαράς και η διαμόρφωση του παράπλευρου χώρου στο χωριό της Χρυσομηλιάς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Νέα πιστοποιημένα όργανα έχουν ήδη τοποθετηθεί στον χώρο της παιδικής χαράς, ενώ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι εργασίες για την περίφραξη του χώρου, την κατασκευή του κιόσκι και την εν γένει λειτουργικότητα του χώρου.

Βασικός σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι, με την ολοκλήρωση των εργασιών, να εξασφαλίσει τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του χώρου για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Είναι επαγγελματικά και ηθικά αναξιοπρεπές, τοπικοί φορείς ενημέρωσης να προσπαθούν να σπιλώσουν την εικόνα της νυν Δημοτικής Αρχής, όταν παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, παραποιώντας την πραγματικότητα.

Εμείς, από την πλευρά μας, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του Δήμου Μετεώρων πως θα συνεχίσουμε μέχρι τελευταία μέρα να υλοποιούμε το έργο μας με ήθος, αξιοπρέπεια και πάνω από όλα σεβασμό προς όλους τους συνδημότες.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων
Χρήστος Σινάνης

Οφειλόμενη ανταπάντηση

Οι βαριοί και πρωτοφανείς για την ιστοσελίδα μας χαρακτηρισμοί της παραπάνω απάντησης του Δημάρχου Μετεώρων προκαλούν πραγματικά έκπληξη, καθώς αφορούν ένα Μέσο που έγκαιρα, υπεύθυνα και αντικειμενικά φροντίζει για την ενημέρωση των αναγνωστών, χωρίς φανατισμό και χωρίς κολακείες για την εκάστοτε δημοτική Αρχή.

Ειρωνικό ύφος και ειρωνική διάθεση για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες δεν επιτρέπεται σε κανέναν, κι εμείς το γνωρίζουμε και δεν το υιοθετούμε, όπως γνωρίζουμε και ότι οι δημότες Μετεώρων έχουν βιώσει στο πετσί τους πολλές ειρωνείες.

Για τα έργα κάθε δημοτικής Αρχής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών υπάρχει επαινετική αναφορά και βεβαίως και δημοσιεύονται και τα σχετικά δελτία τύπου του Δήμου από την ιστοσελίδα μας.

Η αναβάθμιση των παιδικών χαρών είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής Αρχής, εφόσον είναι χώρος που φιλοξενεί δεκάδες παιδιά καθημερινά και κανείς δεν πρέπει να το παραβλέπει αυτό, ενώ δεν πρέπει να αφήνεται να περνά ούτε μια μέρα, όταν διαπιστώνονται αστοχίες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Φυσικά και δεν ήταν προϊόν φωτομοντάζ οι φωτογραφίες με τα άλογα στην παιδική χαρά της Χρυσομηλιάς, γι’ αυτό και δεν δικαιολογείται η αναφορά του απερχόμενου Δημάρχου σε εσφαλμένη και πλήρως παραποιημένη εικόνα της παιδικής χαράς στο χωριό της Χρυσομηλιάς, ενώ σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι η αναβάθμιση του εν λόγω χώρου είναι έργο σε εξέλιξη, γι’ αυτό και η προτροπή για την περίφραξη του χώρου.

Ο επαγγελματισμός και η αξιοπρέπεια κάθε Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης κρίνονται καθημερινά και επιβραβεύονται από τους αναγνώστες και δεν μπορούν να αλλοιωθούν από πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που μπορούν να αποδοθούν μόνο σε αδικαιολόγητη έλλειψη ψυχραιμίας.

Η αναξιοπρέπεια δε, είναι κάτι που οι δημότες Μετεώρων ενδεχομένως να έχουν βιώσει στην καθημερινότητα, όταν διάφορα προβλήματα υποβιβάζουν την ποιότητα της ζωής τους, και πραγματικά ευχόμαστε να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αξιοπρέπεια, όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, για να μην είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δημοτική Αρχή, δημότες, επισκέπτες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βιώνουμε την ίδια πραγματικότητα, γι’ αυτό και δεν χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις για τα αυτονόητα.

Νίκος Μπακόλας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αληθινός ηγέτης είναι αυτός που ξέρει να διαχειρίζεται την ήττα του. Εσύ δήμαρχε εξακολουθείς να περιστρέφεσαι γύρω από τον άξονά σου και να ίπτασαι στο δικό σου παράλληλο σύμπαν. Ευτυχώς που δεν τους κατηγόρησες και για φωτομοντάζ. 14+1 και άντε γεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ