Τιμή στη Μεγαλόχαρη – Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Δεκαπενταύγουστος! Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μια εκκλησία αφιερωμένη στη χάρη της Παναγίας. Η Παναγιά η Μεγαλόχαρη, η βρεφοκρατούσα, η ελεούσα η Θαλασσινή, η Εκατονταπυλιανή, η Γιάτρισσα, η Μυρτιδιώτισσα, του Σουμελά…
Ο χριστιανικός κόσμος, γιορτάζει με τη μεγαλύτερη κατάνυξη και λαμπρότητα τη Μεγαλόχαρη. Το Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες πιστών, με την ψυχή γεμάτη ελπίδα, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα ανά τη χώρα.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας
Το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πόλη θ’ αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, η εκκλησιά της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι λατρευτικές ακολουθίες που θα γίνουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά το διήμερο 14-15 Αυγούστου στον πανηγυρίζοντα αρχαίο Ιερό Ναό είναι οι εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Το απόγευμα και ώρα 7.30 στο προαύλιο του Ναού θα γίνει η επίσημη υποδοχή της παλαιάς εικόνος της Κοιμήσεως, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Κατόπιν θα ψαλεί ο μέγας Εσπερινός και θ’ ακολουθήσει η περιφορά της ιεράς εικόνος. Θα ψαλούν τα Εγκώμια και θα γίνει η αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος και θα μετάσχουν οι ιερείς της πόλεως και άλλοι Εφημέριοι.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Το πρωί και ώρα 7.00 θα ψαλή ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της εορτής και ώρα 6.00 θα ψαλεί ο μικρός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας και στη συνέχεια ώρα 7.00 μ.μ. ο μεθέορτος Εσπερινός.
Κατόπιν μία μικρή Δέησις και αμέσως η Ιερά εικόνα θα επιστραφή στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Παρακαλούμε τους ευλαβείς Χριστιανούς όπως ευαρεστηθούν και προσέλθουν στις εορταστικές εκδηλώσεις μας, για να τιμήσουν την Παναγία μας και να λάβουν τη Χάρη της.

Ποιά χωριά πανηγυρίζουν
Την τιμητική τους θα έχουν και κάποια από τα χωριά της περιοχής τον Δεκαπενταύγουστο ο οποίος είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή του καλοκαιριού και μια από τις μεγαλύτερες του έτους.
Είναι λοιπόν ευκαιρία λοιπόν οι επισκέπτες να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές και λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Τα χωριά που πανηγυρίζουν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας είναι:
Κρύα Βρύση, Μεγάλη Κερασιά, Αμάραντος, Καλομοίρα, Ματονέρι, Αμπελοχώρι, Χρυσομηλιά, Γλυκομηλιά, Καλογριαννή, Παναγία, Μαλακάσι, Πεύκη, Τρυγώνα, Κορυδαλός, Μαυρέλι, Αχελινάδα, Φλαμπουρέσι, Σκεπάρι, Θεοτόκος, Γάβρος και Σταγιάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ