Ευχαριστίες για την ιερά πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα Διάβας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στις 26 και 27 Ιουλίου, η κωμόπολη της Διάβας Καλαμπάκας πανηγύριζε, για μία ακόμη φορά, τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς.

Διά της παρούσης επιστολής, επιθυμούμε να εκφράσουμε, ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους συντέλεσαν στη διοργάνωση των Ιερών Πανηγύρεων.

Εν πρώτοις, ευχαριστούμε τον Επίσκοπο μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο, που στηρίζει καταλυτικά το εγχείρημα της αποπεράτωσης του Τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος. Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε να χοροστατήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου και την παρουσία του στις εορταστικές μας εκδηλώσεις.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι προσέφεραν υλικά αγαθά και συνέβαλαν τα μέγιστα, σε όσους ανέλαβαν το στολισμό των ιερών εικόνων και στις δύο Πανηγύρεις, σε όσους προσέφεραν τα υλικά για να μαγειρευτεί το φαγητό που προσφέρθηκε ως φιλοξενία, στις κυρίες της Διάβας που με μεγάλη προθυμία και μεράκι ετοίμασαν όλα αυτά τα εύγευστα νηστίσιμα φαγητά, τα οποία προσφέρθηκαν στο τραπέζι των επισήμων.

Ευχαριστούμε το οινοποιείο ΛΟΥΔΑΣ, που εδρεύει στη Διάβα, και προσέφερε 80 λίτρα λευκό και κόκκινο κρασί, τη Ζαχαρούλα και τον Κώστα Λούδα που στηρίζουν τις προσπάθειες μας.

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΜΕΕΣ ΔΙΑΒΑΣ, τη δραστήριο Πρόεδρο του κ. Ευθυμία Τσιαντή και τα μέλη του για τη συμβολή τους στη διοργάνωση και των δύο Πανηγύρεων. Από φέτος ξεκίνησε μία συνεργασία της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Διάβας και του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, με επίκεντρο, την Εκκλησία και τις ποιμαντικές και εορταστικές της δραστηριότητες. Θερμές ευχαριστίες, λοιπόν, στα χορευτικά του ΜΕΕΣ Διάβας, Κρύας Βρύσης και Σαρακίνας, που με την καλλιτεχνία τους κόσμησαν την Πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονα.

Ευχαριστούμε εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια με προσωπική προσφορά συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του Ναού του Αγίου Παντελεήμονος. Τους δωρητές, επώνυμους και ανώνυμους, που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια αποπεράτωσης του Τέμπλου, μέσα από το υστέρημα τους, αλλά και όσους έχουν εργαστεί και εργάζονται αφιλοκερδώς.

Ευχαριστούμε τις Ιερές Μονές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας για την αποπεράτωση του Τέμπλου του Ιερού Ναού. Την Ιερά Μονή Βαρλαάμ που προσέφερε 3.000 €, την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου που προσέφερε 3.000 € και την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά που προσέφερε 1.000 €.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Μετεώρων για τη στήριξη του στην παροχή του απαραίτητου υλικού, για την Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονος.

Ευχαριστούμε, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Νήφωνα, και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητρόπολης, που με μεγάλη προθυμία κόμισε την Τίμια Χείρα του Αγίου Παντελεήμονα, που φυλάσσεται στο Μεγάλο Μετέωρο, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς, που σε δύσκολους καιρούς, μέσα από στερήσεις, καταφέρνετε να στηρίζετε τις προσπάθειες για την αποπεράτωση του Τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος.

Με τιμή,
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου Διάβας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ