Πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Ασφαλούς Εργασίας στη μνήμη του Αθανασίου Μήτσιου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» στην Καλαμπάκα Σεμινάριο Ασφαλούς Εργασίας που απευθυνόταν κυρίως στους εργαζόμενους του Δήμου Μετεώρων.

Το Σεμινάριο αυτό ήταν το πρώτο που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται κάθε χρόνο 1η Ιουλίου, μετά από αίτηση των συγγενών του αδικοχαμένου Αθανασίου Μήτσιου, στη μνήμη του. Με την ίδια απόφαση μάλιστα μία οδός της Καλαμπάκας πήρε το όνομά του.

Ο Αθανάσιος Μήτσιου άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Ιουλίου 2013 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων, μετά από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες που υπέστη μετά την πτώση του από σκάλα κατά τη διάρκεια εργασιών σε κολώνα φωτισμού στη Θεόπετρα την 1η του ίδιου μήνα ως συμβασιούχος ηλεκτρολόγος του Δήμου Καλαμπάκας.

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν η Βασιλική Πατσιαλή, ο Δημήτρης Καλιανιώτης και η Κωνσταντία Διαμαντή, Επιθεωρητές Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Τρικάλων – Καρδίτσας.

Η κ. Πατσιαλή αναφέρθηκε στα ατυχήματα που έχουν συμβεί στον νομό Τρικάλων το διάστημα 2000-2019 σε Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις (εκτός ΔΕΥΑ). Συνολικά σημειώθηκαν 58 ατυχήματα, εκ των οποίων τα 4 ήταν θανατηφόρα, ενώ το 50% αυτών προκάλεσαν σοβαρή βλάβη στην υγεία των τραυματισθέντων.

Ο κ. Καλιανιώτης αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση φορητής κλίμακας (σκάλας), τονίζοντας ότι όταν χρησιμοποιείται ως θέση εργασίας η νομοθεσία προβλέπει να γίνεται μόνο για εργασίες χαμηλής επικινδυνότητας, πολύ σύντομης διάρκειας και με αμετάβλητα χαρακτηριστικά του χώρου.

Εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν ότι απαιτείται πάντα να γίνεται έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων σε μία εργασία από τους εργοδότες μετά από συμβουλές των υπευθύνων ασφαλείας.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν Διευθυντές, Προϊστάμενοι και εργαζόμενοι Υπηρεσιών του Δήμου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας Αθανάσιος Σινάνης, καθώς και ο αδερφός του Αθανασίου Μήτσιου, Παναγιώτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ