Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δήλωση του Δημάρχου Μετεώρων Χρ. Σινάνη για το Κτηματολόγιο και τις δηλώσεις...

Δήλωση του Δημάρχου Μετεώρων Χρ. Σινάνη για το Κτηματολόγιο και τις δηλώσεις που αφορούν στην περιοχή των Μετεώρων

-

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για όλα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί αναφορικά με το θέμα των δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο στην περιοχή των Μετεώρων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ο θόρυβος γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα προέκυψε από ένα ψευδέστατο και κατασκευασμένο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, μία μόλις μέρα πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Η σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής που επιλέχτηκε για το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι προφανής. Μια σειρά από αστήρικτες αναφορές, ανακρίβειες και ψεύδη είχε ως στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να μας πλήξει πολιτικά.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναπαρήγαγαν και προπαγάνδισαν σε τοπικό επίπεδο όλοι όσοι το σκηνοθέτησαν και συνέβαλαν στη σύνταξη του και αποτέλεσε την κορωνίδα της ψηφοθηρικής προπαγάνδας των αντιπάλων μας. Η τραγική και αδίστακτη προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτών συνεχίστηκε με τη διανομή του κατασκευασμένου δημοσιεύματος, με έντυπο και ηλεκτρονικό τρόπο, ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών έξω από τα εκλογικά κέντρα!

Δεν έπαψαν να διακινούν συνειδητά και ανερυθρίαστα ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες φτάνοντας μάλιστα να εγκαλούν ακόμη και τους δημοτικούς υπαλλήλους για παράβαση καθήκοντος αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο για έκνομες ενέργειες και διαπλοκή!

Σε αυτή την άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας συμμετείχε ένα και μόνο τοπικό μέσο ηλεκτρονικού τύπου, γνωστό για τον πόλεμο λάσπης εναντίον μας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Προς τιμήν τους τα υπόλοιπα τοπικά μέσα, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν, έμειναν πιστά στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν ενέδωσαν σε αυτή την κίτρινη προπαγάνδα.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα του Κτηματολογίου, η αλήθεια είναι ότι ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα αναφέρονται στο εν λόγω άρθρο και για τα οποία μας κατηγορούν!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Μετεώρων έχει προβεί από το 2017 στη δήλωση στο Κτηματολόγιο, όλων των επίμαχων εκτάσεων στην περιοχή των Μετεώρων προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Η δήλωση των εκτάσεων εκ μέρος του Δήμου πραγματοποιήθηκε μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, αφού, εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο, δηλώθηκαν όλα τα βραχώδη συμπλέγματα ακόμη και αυτά που στεγάζουν Μονές. Τα κτηματολογικά αποσπάσματα που έχουν αποσταλεί από το Εθνικό Κτηματολόγιο το αποδεικνύουν περίτρανα.

Αυτή είναι η απόλυτη και καθαρή αλήθεια που τόσο βάναυσα παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Την αλήθεια αυτή θα μπορούσε εύκολα να την πληροφορηθεί και ο συντάκτης της «εφημερίδας των Συντακτών» αλλά και όσοι έτρεξαν να αναπαράγουν την «είδηση», αν πριν τη δημοσίευση του άρθρου, είχαν ζητήσει και την άποψη της άλλης πλευράς, δηλαδή του Δήμου Μετεώρων, όπως επιτάσσει η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία, που αποδεικνύεται ότι στερούνται παντελώς όλοι όσοι εμπλέκονται στη δημοσίευση και διασπορά αυτού του χαλκευμένου άρθρου.

Από τη μεριά μας, λοιπόν, ως Δημοτική Αρχή πράξαμε στο ακέραιο το καθήκον μας και δηλώσαμε στο Κτηματολόγιο, για λογαριασμό του Δήμου Μετεώρων, τις συγκεκριμένες εκτάσεις.

Αποτελεί πλέον ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθεί επιτέλους στο συγκεκριμένο ζήτημα και να ενημερώσει τους δημότες για τις ενέργειες και τις νομικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει.

Επιπλέον, στο ίδιο δημοσίευμα επιχειρείται η σύνδεση των δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις και τις δραστηριότητες στην περιοχή των Μετεώρων. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης, αφού είναι γνωστό και δεδομένο ότι τόσο το Προεδρικό Διάταγμα όσο και ο ίδιος ο νόμος 2351/1995 για την ιερότητα του χώρου των Μετεώρων, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

Είναι δεδομένο ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετεώρων εργαστήκαμε για την συνέχιση και την εδραίωση της αρμονικής συνύπαρξης και της συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αρμονική αυτή συνύπαρξη λειτουργεί πάντοτε προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Μοναδική μας φροντίδα υπήρξε πάντοτε και παραμένει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των δημοτών του Δήμου Μετεώρων, η οποία διασφαλίζεται μέσα από την καλή συνεργασία με τις Μονές.

Αγαπητοί δημότες,

Στην πενταετή θητεία μας αλλά και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν απαντήσαμε ποτέ στην αήθη επίθεση που δεχτήκαμε, αποδεικνύοντας το ήθος και την αξιοπρέπειά μας. Δεν θελήσαμε να συμβάλλουμε στο διχασμό των δημοτών, πολώνοντάς τους και εκμαιεύοντας την ψήφο τους.

Σήμερα, στον απόηχο των εκλογών, προβαίνουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας.
Θέλουμε επίσης, να καταστήσουμε σαφές ότι στο εξής δεν θα ανεχθούμε ανάλογες συμπεριφορές. Δεν θα ανεχθούμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο και χυδαίο τρόπο. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες θα μας βρουν απέναντί τους και θα λογοδοτήσουν για τις ανήθικες και ανέντιμες τακτικές τους.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες του Δήμου Μετεώρων ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με θετικό και ενεργό ρόλο, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις, χωρίς διχασμούς και αντιπαλότητες, μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και συνεργασίας, για το καλό του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων
Χρήστος Σινάνης

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Στην απαντητική επιστολή διαβάζω ότι όλα έγιναν ορθώς!!!

  Καλοπροαίρετα το δέχομαι!!!

  ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω όμως πως παρ’ όλο που όλα έγιναν σωστά εγκαλείτε τη νέα δημοτική αρχή να μας πει τις νομικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει;;;

  ΔΕ χρειάζεται αν όλα έγιναν ορθώς!!!

  Ή μήπως όχι;;;

  Μήπως αυτοαναιρείτε τα λεγόμενά σας κ.Δημαρχε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...