Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δ.Σ. Μετεώρων: Προωθείται η ανακατασκευή του γηπέδου στο Καστράκι

Δ.Σ. Μετεώρων: Προωθείται η ανακατασκευή του γηπέδου στο Καστράκι

-

Νέο γήπεδο θα αποκτήσει η ομάδα του Βράχου Καστρακίου, καθώς εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα η υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Όπως είπε ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης με 720.000 ευρώ θα γίνει στο Καστράκι ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετικότατη αυτή εξέλιξη για την ομάδα του Καστρακίου.

Μεταξύ των αξιόλογων της σημερινής μεσημεριανής συνεδρίασης ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Σακελλαρίου κατά τη συζήτηση του θέματος των οικονομικών στοιχείων του Δήμου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Όπως έκανε νωρίτερα στην Οικονομική Επιτροπή, διαμαρτυρήθηκε διότι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Χρήστο Παπαγεωργίου για το ύψος του ταμείου και των υποχρεώσεων του Δήμου κατά την 31 Μαρτίου 2019.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 2.00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 4.00 μ.μ.

 

Η συνεδρίαση

Με τη συζήτηση ενός θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων. Πρόκειται για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για υδροηλεκτρικό έργο που προτίθεται να κατασκευάσει εταιρεία στην τοπική κοινότητα Καταφύτου Ασπροποτάμου.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι αντιτίθενται και ζήτησαν από το σώμα να γνωμοδοτήσει αρνητικά, ωστόσο δεν έλαβε κάποια απόφαση ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου είπε ότι η παράταξή του θα δηλώσει “παρών”, μια που δεν έλαβε απόφαση ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αρνητική γνωμοδότηση του σώματος επί του θέματος.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Τα 46 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

-Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2020-2023. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας παιδικών σταθμών του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα με αρνητική ψήφο του Λεωνίδα Κεραμίδα για κάποιες παραγράφους που αφορούν στην οικονομική συμμετοχή, τη μεταφορά και την ιατρική παρουσία. Ο κ. Κεραμίδας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οικονομική συμμετοχή, ότι πρέπει να είναι η μεταφορά δωρεάν και ότι η παρουσία ιατρού πρέπει να είναι καθημερινή και όχι κάθε δεκαπενθήμερο.

-Αίτηση Εταιρείας Χατζηγάκης Τεχνική Α.Ε. «Χορήγηση παράτασης περαίωσης των υποέργων 1 (6/20) και 2 (4/9) του έργου: «Αντικατάσταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας»». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Βαϊτσόπουλου Κων/νου (Παραχώρηση έκτασης στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση εκπροσώπου Τ.Κ. Πεύκης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Αίτηση Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου «ΠΗΝΕΙΟΣ». 800 ευρώ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς τέσσερις σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης διαφώνησαν διότι το θέμα ήρθε μετά από την τέλεση του αγώνα.

-Αίτηση Παπανίκου Κων/νου (κατασκευή υπόγειου αγωγού στην Τ.Κ. Καλoμοίρας). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Πανάρα Ευαγγελίας (λύση σύμβασης μίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Διάβας). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Πανάρα Ευαγγελίας & Χριστίνας (παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Διάβας). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019. Κατά πλειοψηφία για κάποιους κωδικούς και ομόφωνα για κάποιους άλλους.

-Η υπ’ αριθ. 2/2019 μελέτη του έργου: «Διαπλάτυνση οδού και ασφαλτόστρωση αυτής κατά μήκος της οδού των Ο.Τ. 119-95α στη Δ.Κ. Καλαμπάκας». Ο κ. Σακελλαρίου είπε ότι το θέμα έρχεται τα τελευταία χρόνια πάντα προεκλογικά, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκκλησιάς (εκμίσθωση αγροκτήματος στον Οικισμό Κερασούλα). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Διάθεση θέσεων μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο «Μεταλυκειακό έτος –τάξη Μαθητείας» για το σχ. Έτος 2019-2020 και λήψη απόφασης του Δ.Σ.». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Μόκα Ευσταθίου (παραχώρηση έκτασης στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για την απαγόρευση βοσκής στο Διακατεχόμενο Δάσους «ΒΥΤΟΥΜΑΣ». Θετική γνωμοδότηση ομόφωνα.

-Αίτηση λέσχης 4Χ4 Χρυσομηλιάς. 600 ευρώ, ομόφωνα.

-Αίτηση Δανάης Αλτάνη για παραίτηση της μίσθωσης του Δημοτικού καταστήματος της Τ.Κ. Αμαράντου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Επαναπροσδιορισμός θέσεων λόγω λάθους ως εξής: 1 χειριστής τρακτέρ και 3 χειριστές μηχν. έργου.

-Αίτηση του Μορφωτικού Συλλόγου Αύρας (παραχώρηση Κοινοτικού Γραφείου της Τ.Κ. Αύρας). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση της εταιρείας «ΑΛΦΑΕΡΓΚΟΣΠΟΡ Α.Ε.» (παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας»). Μέχρι 14 Αυγούστου 2019, ομόφωνα.

-Έγκριση και παραλαβή παραδοτέων Β Φάσης του ερευνητικού έργου: «Πολυκριτηριακή ανάλυση για την εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου και την εύρεση βέλτιστων θέσεων για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Ν. Τρικάλων. Κατά πλειοψηφία.

-Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός ισχύος 0,90 της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΤΟΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο.Ε» με το διακριτικό τίτλο «ΤΤΤΕ» που προτείνεται να κατασκευαστεί στο ρέμα « Σκληνασιώτικο» στην Τ.Κ. Στεφανίου , του Δήμου Μετεώρων. Το σώμα γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά.

-Αίτηση Παπαευθυμίου Ευθυμίας (για ανταλλαγή οικοπέδου με Δημοτική έκταση στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Παράταση συμβάσεων προμήθειας τροφίμων. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών πυροπροστασίας με ίδια μέσα και προσωπικό του Δήμου. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

– Χρηματοδότηση του Δήμου Μετεώρων του Ν.Τρικάλων για την πρόσληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Αποδοχή και εξειδίκευση πίστωσης ποσού 220.000,00 €. “Ναι στην αποδοχή, όχι στην εξειδίκευση” είπε ο κ. Σακελλαρίου και μαζί του συμφώνησαν Δ. Λύπας και Αντ. Τούλας.

-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Έγκριση της υπ.αριθμ. 3/2019 μελέτης του έργου: «Διάνοιξη και κατασκευή οδού στο Ο.Τ. 3Κ Καλαμπάκας». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου 2019. Κατά πλειοψηφία.

-Αίτηση Πράσινης Κιβωτού (για τη συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση ημερίδας). 390 ευρώ για γεύμα.

-Αίτηση COSMOTE Α.Ε. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Τ.Κ. Φλαμπουρεσίου (Εκμίσθωση παλαιού τυροκομείου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Διοικητική αποβολή. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αποδοχή πίστωσης ποσού 383.900,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις (Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης, Βλαχαβείων, Αντάμωμα Χασιωτών) και των Εορτών του Πάσχα. 6.000 ευρώ συνολικά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αποδοχή πίστωσης ποσού 12.400,00€ από την ΠΕΔ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση τμήματος ένταξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση της εταιρείας «Στυλιανός & Κων/νος Τσιλίκης Ο.Ε.» για εκχώρηση του αντικειμένου της σύμβασης (αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε.-Χασίων του Δήμου Μετεώρων). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Αίτηση της εταιρείας «Στυλιανός & Κων/νος Τσιλίκης Ο.Ε.» για εκχώρηση του αντικειμένου της σύμβασης (αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

– Αποδοχή και κατανομή πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τέσσερις αιτήσεις:

-Αίτηση Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Κλεινού (παραχώρηση πρώην κοινοτικού καταστήματος Κλεινού).απόφαση τοπικού

-Αίτηση Βελαέτη Κων/νου (παραχώρηση θέσης στάθμευσης).

– Τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 73 της Τ.Κ. Καστρακίου του Δήμου Μετεώρων. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περικλής Γιάννης ζήτησε εξ αρχής την αναβολή του θέματος, διότι το τοπικό συμβούλιο έχει εκφράσει αρνητική γνώμη.

-Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Καστρακίου Ο.Τ. 81-82 (αίτηση Χούτου Νικολάου).

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο δήμος Πύλης ξεκινά Κατασκευή Προπονητικού Κέντρου στη θέση Κόρπ στο Τ.Δ. Βροντερού με προϋπολογισμό δαπάνης 610.000,00 Ευρώ (πιστώσεις του ΣΑΕΠ 017 με Κ.Α. 2014ΕΠ01700016 500.000,00 Ευρώ και ΣΑΤΑ του Δήμου 110.000,00 Ευρώ, με βάση την αριθμ. 29/2018 μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου).
    Έργα αποκατάστασης των γηπέδων Μαγνησιακού και Σαρακηνού, συνολικού προϋπολογισμού 322.400 ευρώ, θα ξεκινήσουν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προκηρύχθηκε ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στο πλαίσιο της απαιτούμενης αναβάθμισης των 2 γηπέδων. Τα συμπεράσματα δικά σας, καλό βόλι…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

www.physionatsis.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr