Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού για το Σπήλαιο της Θεόπετρας από τον Χρήστο Μιχαλάκη

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με θέμα την επαναλειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Το σπήλαιο Θεόπετρας αποτελεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα για τον νομό Τρικάλων σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα και σε συνδυασμό με τα Μετέωρα υψηλής ζήτησης τουριστικός προορισμός.

Το σπήλαιο Θεόπετρας επισκέπτονταν μεγάλος αριθμός τουριστών, όμως εδώ και τρία έτη (περίπου 32 μήνες) παραμένει για μια σειρά από λόγους κλειστό.

Ακόμη και σήμερα υπάρχει έντονη τουριστική ζήτηση και πολλοί επισκέπτες που φτάνουν ως εκεί βρίσκουν κλειστές πόρτες και καμία πληροφόρηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι εκπονήθηκε έργο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (από 21/8/2018) με αντικείμενο την «Τεκμηρίωση και εκπόνηση μελετών ευστάθειας και λοιπών απαραίτητων μελετών σπηλαίου Θεόπετρας», συνολικού προϋπολογισμού 47.150,18€, με αρμοδιότητα αυτεπιστασίας από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιογραφίας και με ημερομηνία λήξης την 31/12/2018.

Από τη λήξη του έργου και μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση δεν υπάρχει και καμία διαδικασία δεν δρομολογήθηκε (ή δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας) προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του σπηλαίου που είναι ένα δίκαιο και αναγκαίο αίτημα όλων των πολιτών του νομού.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που απομένουν και για την ημερομηνία επανέναρξης του σπηλαίου καθότι είναι μοναδικό και τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας.

Με εκτίμηση,
ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χρήστος Μιχαλάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας ρωτήσει τους φίλους του προς τα ”Αγια Μετέωρα” πλευρά, από κει θα βρει σίγουρα την απάντηση. Είναι εξάλλου γνωστό στους τουριστικούς κύκλους ότι δεν λειτουργεί γιατί θα έκοβε ένα μοναστήρι στην ημερήσια εκδρομή. Κάποιοι κάνουν τους ανήξερους ενώ φέρουν το 100% της ευθύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ