Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Στην Καλαμπάκα η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου

Στην Καλαμπάκα η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου

-

Στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετεώρων αφίχθη σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10.30΄ η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκαν θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Κόττη.

Ακολούθησε σύσκεψη, κατά την οποία ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να έχουν την πρώτη επαφή με τη Υφυπουργό, πριν από την ευρεία συνάντηση με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Ο κ. Κόττης δώρισε μάλιστα στην κ. Τελιγιορίδου μία εικόνα, ευχόμενος να τη φυλά και να την προστατεύει η Παναγία.

Αμέσως μετά ακολούθησε η συνάντηση, παρουσία των Βουλευτών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Ο κ. Κόττης επέδωσε στην Υφυπουργό το ακόλουθο υπόμνημα:

Κυρία Υπουργέ

Σας υποβάλλουμε το παρακάτω υπόμνημα με τις προτάσεις και τα αιτήματά μας, όπως αυτά συζητήθηκαν λεπτομερώς στη σημερινή μας συνάντηση στα γραφεία του Συνεταιρισμού μας και σας καλούμε για τις ενέργειές σας με σκοπό την υλοποίησή τους .

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με την εφαρμογή επιδοτούμενου προγράμματος μέσω ΟΑΕΔ για την απασχόληση εργατών, στις εκμεταλλεύσεις των αγροκτηνοτρόφων, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

• Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροεφόδια ,και αγροτικά μηχανήματα.

• Μείωση του αυξημένου συντελεστή φορολόγησης και του συντελεστή ασφαλιστικών εισφορών.

• Φθηνότερο Αγροτικό πετρέλαιο, όπως συμβαίνει σε άλλους κλάδους και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

• Αλλαγή του κανονισμού ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές από φυσικά αίτια και επίσπευση των διαδικασιών αποπληρωμής των αποζημιώσεων.

• Επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής των διαφόρων προγραμμάτων δασοκαλλιέργειας. (Εκκρεμούν πληρωμές από το 2015)

• Λήψη μέτρων για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ιδιαίτερα τις περιόδους εγχώριας συγκομιδής

• Λήψη μέτρων για τη δημιουργία Τράπεζας Γης, τόσο για τις ανεκμετάλλευτες κρατικές εκτάσεις, αλλά και αυτές που ανήκουν σε ιδιώτες μη αγρότες ή κτηνοτρόφους. (Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εύρεσης Γης για ενοικίαση, οι περισσότεροι ιδιώτες δεν τις νοικιάζουν πλέον για φορολογικούς λόγους)

• Τα διάφορα προγράμματα ( Αγροπεριβαλλοντικά -σχέδια βελτίωσης -νέοι Αγρότες , κτηνοτρόφοι-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λ.π ) να προκηρύσσονται κάθε χρόνο.

• Δημιουργία μητρώου εμπόρων -αγοραστών αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι θα διαθέτουν τα εχέγγυα, που θα διασφαλίζουν την αποπληρωμή των προϊόντων που αγόρασαν από τους αγροκτηνοτρόφους ή των Συνεταιρισμών των.

• Ενίσχυση των Συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών , ώστε να παρέχεται η δυνατότητα μεταποίησης και πώλησης των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων από τούς ίδιους τούς παραγωγούς.

• Καθορισμός κατώτατης τιμής στο γάλα, τέτοιας ώστε να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει κάποιο λογικό κέρδος.

• Συστηματικός και ενδελεχής έλεγχος των γαλακτοβιομηχανιών , για αποφυγή εισαγωγών γάλακτος ,μεταβαπτίζοντάς το τις περισσότερες φορές Ελληνικό.

• Ο οργανισμός ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ να έχει τη δυνατότητα ουσιαστικού ποιοτικού ελέγχου του γάλακτος. Σήμερα ο έλεγχος διεξάγεται αποκλειστικά από τις Γαλακτοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

• Στελέχωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό ικανό να ελέγχει ουσιαστικά το μηνιαίο ισοζύγιο γάλακτος που υποβάλλουν οι γαλακτοβιομηχανίες (και όχι στα χαρτιά όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις.)

• Συστηματικός έλεγχος στις γαλακτοβιομηχανίες, εάν και πόσο υπογράφουν συμβάσεις συνεργασίας με τούς κτηνοτρόφους παραγωγούς ή με τις ομάδες παραγωγών και κατά πόσο αυτά τηρούνται.

• Δημιουργία Γαλακτοκομικής σχολής στην Καλαμπάκα κατ’ εξοχή κτηνοτροφική περιοχή.

• Να συνεχισθεί η προσπάθεια συνεννόησης με την Ιεραρχία για την εύρεση λύσης αξιοποίησης των ανεκμετάλλευτων μοναστηριακών εκτάσεων .

• Εναρμόνιση του νόμου περί απαγορευτικών διατάξεων βοσκής

• Λειτουργία των σφαγείων στην Καλαμπάκα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη συνέχεια η Υφυπουργός απευθύνθηκε στους παραβρισκόμενους , με αναφορές στα όσα έχει κάνει η Κυβέρνηση για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας, ο Δασάρχης Καλαμπάκας Χρήστος Πίσσιας, η Δημοτική Σύμβουλος Πέρυ Χαρτοπούλου κ.ά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Υφυπουργού, στις 5:30 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση με τα μέλη της Ν.Ε. και του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη στο χωριό Πλάτανος και ομιλία στους αγρότες της περιοχής.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δήμαρχε ξεμείνατε από τυλιχτά και σοκολατάκια και δεν καλέσατε την υφυπουργό στο δημαρχείο; Αλλά ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να μην παρεβρεθεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψητοπωλείο «Ψηστήρι» στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Elli’s Gift | Καλαμπάκα

Το κατάστημα της Έλλης Παπαγεωργίου στην Καλαμπάκα με ιστορία πλέον των 60 χρόνων ανακαινίστηκε πλήρως και είναι πάλι κοντά σας, για να σας προσφέρει όλα τα γνωστά είδη, κεντήματα, νήματα, είδη ραπτικής, κεριά και λαμπάδες, και μαζί μια πλούσια συλλογή με σύγχρονα και μοντέρνα είδη δώρων από τις κορυφαίες...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας-Ρινοχειρουργικής Δ.Π.Θ Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Κ.Π.Α.   ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών - Αδενοειδών εκβλαστήσεων Σιελογόνων Αδένων - Παρωτίδας Θυρεοειδούς Αδένα - Τραχηλικών...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ