Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Συνεργασία της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή προς όφελος των...

Συνεργασία της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή προς όφελος των κτηνοτρόφων

-

Η έναρξη συνεργασίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας, την οποία ανακαίνισε και διαχειρίζεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός KDK, ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα επίσημα στην αίθουσα συσκέψεων της Βιβλιοθήκης.

Η συνεργασία αυτή αφορά στην εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας και θα υλοποιηθεί από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΑΓΣ.

Φέρει τον τίτλο: «Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς επαγγελματίες κτηνοτρόφους» και αφορά δύο ομάδες: η πρώτη κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και η δεύτερη βοοειδών. Για κάθε ομάδα του προγράμματος θα επιλεγούν 15 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν την εκπαίδευση.

Η βιωματική εκπαίδευση αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και το πρόγραμμα διδασκαλίας θα υλοποιηθεί σε 40-45 ώρες σε διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου η κατάρτισή των κτηνοτρόφων να συνδεθεί φυσικά με τον ετήσιο κύκλο του ζωικού κεφαλαίου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε κάθε παραγωγικό στάδιο.

Θα δοθεί έμφαση: στις πρακτικές μεθόδους διαχείρισης της αγέλης ή ποιμνίου, την αναπαραγωγή και γενετική βελτίωση με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη διατροφή και προετοιμασία σιτηρεσίων, την αξιολόγηση και το κόστος παραγωγής, την πρόληψη των ασθενειών και την υγιεινή των ζώων, αλλά και την καταγραφή στοιχείων ημερολογίου παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι γεωπόνοι, κτηνίατροι και ειδικοί του κτηνοτροφικού κλάδου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα παρέχουν επίσης εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη στους συμμετέχοντες παραγωγούς στις εγκαταστάσεις τους.

Η συνέντευξη τύπου

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Πέπη Κατσιαμάνη, ο Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Ηρακλής Μουσιάδης, ο Διευθυντής της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δρ. Ευάγγελος Βέργος, ο Αντιδήμαρχος Μετεώρων Δημήτρης Βουρλίτσης, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Τρικκαίων σε θέματα επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού Χάρης Καλλιάρας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων Σοφία Αλεστά και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου Περικλής Γιάννης.
Μέσω ζωντανής σύνδεσης «παραβρέθηκαν» στη συνέντευξη η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κατερίνα Δημουλά και ο Αντιπρόεδρος Απόστολος Ηλιόπουλος.

 

Οι στόχοι

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κτηνοτροφική εκμετάλλευση μηρυκαστικών (αιγοπρόβατα και βοοειδή) είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία, την προμήθεια τροφίμων και την ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών στη λεκάνη της Μεσογείου, ιδίως στις ορεινές και τις παραμεθόριες περιοχές.

Το πρόγραμμα, για το οποίο συνεργάζονται η βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, έχει ως στόχο να βοηθήσει: α) την τοπική κτηνοτροφική κοινότητα, έναν πυρήνα της ευρύτερης γεωργικής διάρθρωσης της περιοχής της Καλαμπάκας, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης βιώσιμων κτηνοτροφικών μονάδων και βελτιώνοντας την οικονομική απόδοση της γεωργο-κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, β) τον ευρύτερο κλάδο της κτηνοτροφίας για την παραγωγή προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό πλαίσιο για τη βέλτιστη τοποθέτηση της περιοχής και διαφοροποίηση της με τον ανταγωνισμό. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ένας κτηνοτρόφος από κάθε ομάδα θα λάβει -κατόπιν αξιολόγησης- πλήρη υποτροφία (για την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά το φθινόπωρο του 2019) για να παρακολουθήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης κτηνοτροφικών μονάδων στο Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα στις κυρίες: Φωτεινή Κεφάλα 2310492829 και Θεόπη Κατσιαμάνη 2432023044

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2018

Λίγα λόγια για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Τα κύρια εκπαιδευτικά τμήματα της είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γενικό Λύκειο), η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο, Ι.ΙΕΚ και Εκπαίδευση Ενηλίκων), το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences και η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College. Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

 

Λίγα λόγια για το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Στόχος του είναι να παρέχει στους σπουδαστές του τις γνώσεις για την εφαρμογή τεχνολογιών σε επιλεγμένους κλάδους του αγρο-διατροφικού τομέα. Οι σπουδαστές μαθαίνουν, κατανοούν και εφαρμόζουν καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές που εξασφαλίζουν, σταθερά, υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται με οικονομικά βιώσιμες μεθόδους, οι οποίες ταιριάζουν στις κλιματικές συνθήκες και τις συνθήκες του εδάφους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν ισχυρή περιβαλλοντική ευαισθησία και εκτίμηση της αξίας των αειφόρων γεωργικών πρακτικών. Η Σχολή εφαρμόζει καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας αξιοποιώντας τα προηγμένα εργαστήρια και το μοναδικό εκπαιδευτικό αγρόκτημα που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σπουδαστές της να αποκτήσουν επιστημονική γνώση και εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες που θα εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους επιτυχία. Αυτή η έντονα πρακτική εκπαίδευση που παρέχεται από το νεοϊδρυθέν Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.IEK) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προετοιμάζει τη νεότερη γενιά κτηνοτρόφων, εξοπλίζοντάς τους με την τεχνογνωσία και τα διαπιστευτήρια που χρειάζονται για να πετύχουν και να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της αγροτικής ανάπτυξης και του μέλλοντος της βιομηχανίας τροφίμων.

Λίγα λόγια για τη Bιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η Κατερίνα – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ κληρονόμησε την αγάπη του πατέρα της για την Καλαμπάκα. Το 2012 ίδρυσε την Εκπαιδευτική, Λογοτεχνική και Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Καλαμπάκας (KDK). Αποστολή της KDK είναι η παροχή παραδοσιακών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφοριακού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ευρωστίας των πολιτών της Καλαμπάκας.

Το πρώτο έργο της KDK ήταν η ανακατασκευή και ανακαίνιση του κτηρίου στο κέντρο της πόλης, στο οποίο στεγαζόταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία αποτελούταν από δύο μόνο αίθουσες και μία μικρή συλλογή βιβλίων. Η ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουλίου του 2015 προς τιμή των γενεθλίων του Γεωργίου Δημουλά. Το όραμα της Κας Κατερίνας – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ είναι να γίνει η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ένα κομβικό σημείο δημιουργικότητας και ευκαιρίας, προετοιμάζοντας την επόμενη γενιά των Καλαμπακιωτών και του πληθυσμού των γύρω περιοχών να ανθίσει στο παγκόσμιο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

www.physionatsis.gr

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ανακοίνωση του ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων” για τις αιτήσεις για εγγραφή σε ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

▶️ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 5/8. ❗️Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε εμείς να κάνουμε την αίτηση για εσάς εντελώς δωρεάν❗️ Για οποιαδήποτε βοήθεια στην αίτηση ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: ☎ 24320-77609 📱 6970408234 📧 [email protected] Θα μας βρείτε📍Θ.Οικονόμου 13 ( Πρώην...